Anlık Bildirim

Tartışılan öneri: Et paketlerine, sigaralarda olduğu gibi uyarı konulsun

Et yemenin çevre, hayvan ve insan sağlığı üzerinde zararlı etkileri olduğunu düşünen bilim insanları, et paketlerine de sigara paketlerinde olduğu gibi uyarı eklenmesini istiyorlar.
Tartışılan öneri: Et paketlerine, sigaralar gibi uyarı konulsun Tam Boyutta Gör
Hepimiz sigara paketlerinin üzerinde, sigara içenleri bu sağlıksız alışkanlıktan vazgeçirmek için tasarlanmış siyah ciğerler veya çürüyen dişlerin korkunç görüntülerini görmeye alışkınız.

Bilim insanları benzer etiketleri süpermarketlerdeki et paketlerinin üzerine yapıştırarak alıcıların dikkatini çekmek istiyor. Çıkartmalarda üzücü hayvan resimlerinin yanı sıra "Siz et yediğinizde hayvanlar acı çekiyor." gibi mesajların yer alması gündemde. Ayrıca bu etiketlerde yok edilen ormanların görüntüleriyle birlikte "Siz et yediğinizde Amazon yağmur ormanları yok oluyor." şeklinde uyarıların yer alması da öneriliyor.

Tartışılan öneri: Et paketlerine, sigaralar gibi uyarı konulsun Tam Boyutta Gör

Bu tip etiketler ürünün satın alınma olasılığını düşürüyor

Hollanda'daki Delft Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, tüketicilerin bu tip etiketlere sahip ürünleri satın alma olasılığının daha düşük olduğunu gösteriyor. Deney, özellikle uyarı etiketinin tüketicilerin tavuk göğsü satın alma olasılığını azalttığını ve hatta gelecekte daha az et yemeye motive ettiğini ortaya koymuş.

Tartışılan öneri: Et paketlerine, sigaralar gibi uyarı konulsun Tam Boyutta Gör
Et paketlerinin üzerine yapıştırılması önerilen uyarılardan diğer ikisi ise "Sigara içmek, sağlığınızı riske atar." ve "Et yiyerek iklim değişikliğine neden oluyorsunuz." ibareleri oldu.
Kaynakça https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950329323000253 https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11774887/Scientists-want-gruesome-cigarette-style-warnings-MEAT-buyers.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4719 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uyarı, sigara ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim