Anlık Bildirim

TCMB’nin kripto para raporu ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kripto varlıklar adında rapor hazırladı. Rapor TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sunuldu.

TCMB’nin kripto para raporu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uzun zamandır beklenen kripto para raporunu hazırladı. “Kripto Varlıklar” adı altında toplanan raporda kripto paraların asli değerinin olmayıp, değerinin çok oynak olduğu ifadeleri göze çarptı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sunulan Mayıs 2021 tarihli Merkez Bankası raporunda; kripto para birimleri şu şekilde tanımlandı;

“Dijital ortamda üretilen ve kullanılan, bilgisayar ağları üzerinde doğrudan eşler arasında işlem gören, değeri genellikle küresel olarak kullanıcıları tarafından arz ve talep dengesi ile belirlenen, merkezi bir otorite yerine kriptografik tekniklerle yönetilen dijital varlıklar”

Kripto paraların geçmişi, çıkış noktası ve özellikle Bitcoin (BTC) konularını içeren raporda ek olarak “kripto paraların bir asli değeri yoktur ve değeri çok oynaktır” ifadeleri yer buldu.

Kripto varlıkların değerinin oynaklık göstermesi nedeniyle bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca, günümüzdeki haliyle, işlemlerden yüksek ücret alınması ve işlemlerde performans kaynaklı gecikmeler yaşanması gibi nedenlerle daha çok bir yatırım aracı olarak kullanılmaktadır.”

Raporda, gerekli düzenlemeler için çalışmaların sürdüğü, bu konuların yakinen takip edildiği ve çalışmaların yapılarak Merkez Bankasının uluslararası çalışmalara katkı sağladığı bilgilerine yer verildi:

“Merkez Bankamız da görev ve sorumluluk alanı kapsamında dağıtık defter teknolojisi de dâhil olmak üzere finansal teknolojiler konusundaki gelişmeleri yakından takip etmekte ve uluslararası çalışmalara katkı sağlamaktadır. Kripto varlık alım satım platformları da dahil olmak üzere kripto varlıklara ilişkin hizmetler ve işlemler ile genel hususlara ilişkin düzenlemelerin değerlendirilmesi çalışmalarına T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda ilgili kurumların katılımıyla devam edilmektedir. Kripto varlıklara ilişkin genel düzenleme bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10335 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), ethereum ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim