Anlık Bildirim

Tecno uçuşa geçti, net gelir ikiye katlandı

Uygun fiyatlı akıllı telefonların en bilinen markası Tecno tüketici tarafından da büyük kabul görüyor. Firma rekor akıllı telefon satarken net gelirini de ikiye katladı. 
Tecno Tam Boyutta Gör
Ülkemizde de agresif bir satış stratejisi izleyen Çinli Transsion alt markası Tecno şöhret basamaklarını birer birer tırmanıyor. Marka yılın üçüncü çeyreğinde rekor ürün satışı yaparken net gelirini de ikiye katladı.

Tecno atağa kalktı

Açıklanan raporlara göre yılın üçüncü çeyreğinde Tecno markası toplamda 12 milyon akıllı telefon sattı ve yıl bazında yüzde 62 artış yaşadı. Geçen yıl firma 7.4 milyon adet satış yapmıştı. Global pazarda yüzde 4 paya ulaşan marka dokuzuncu sıraya yerleşti. Sadece 3 yılda Pazar payını üçe katladı.

Markanın gelirleri 215 milyon dolar ile yüzde 39 artış gösterirken net geliri ise 19 milyon dolar ile yüzde 190 artış yaşadı. Markanın kâr marjı ise yüzde 25.2 oldu. Tecno Camon ve Phantom serileri bu dönemde satışları yüzde 53 arttırdı.

Tecno markasının büyümesi Transsion şirketini de doğrudan etkiliyor. Infinix markasını da barındıran Transsion yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 36 arttırdı. Infinix markası da bu dönemde büyümeye katkı sağladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim