Anlık Bildirim

Tekerlekli sandalye kullanıcıları için araç paylaşım platformu: WheeM-i

Dubai'de düzenlenen Gitex Teknoloji Haftası'na katılan Italdesign ve Etisalat, tekerlekli sandalye kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak WheeM-i adındaki araç paylaşım platformunu duyurdu.

Tekerlekli sandalye kullanıcıları için araç paylaşım platformu: WheeM-i Tam Boyutta Gör

Dünyanın önde gelen bilişim ve iletişim teknolojileri etkinliklerinden biri olan Gitex Teknoloji Haftası bu yıl 6 Ekim tarihinde başladı. Dubai’de düzenlenen etkinlikte Italdesign ve BAE merkezli telekomünikasyon şirketi Etisalat’ın ‘tekerlekli sandalye kullanıcıları için araç paylaşım platformu’ da tanıtıldı.

İsmini ‘Wheelchairs Mobility Interface’in kısaltması olan WheeM-i’dan alan platformu bisiklet paylaşım sistemlerinin farklı bir versiyonu olarak düşünmek mümkün. Söz konusu sistemde, fotoğraflarda gördüğünüz yarı otonom elektrikli araçlar kullanılacak. Tekerlekli sandalye kullanıcıları WheeM-i adındaki bu araçlar sayesinde şehir merkezlerinde kolayca dolaşabilecek.

Tekerlekli sandalye kullanıcıları, kendileri için özel olarak tasarlanan bu yarı otonom elektrikli araçları akıllı telefonlarındaki uygulama ile rezerve edebilecek. Sonrasında kendisine en yakın teslim noktasına giderek aracını kullanmaya başlayacak. WheeM-i ile istediği noktaya vardıktan sonra da yine kendisine en yakın noktaya aracı teslim edebilecek.

Italdesign ve Etisalat, paylaşım sistemi için geliştirdikleri aracın hareketli veya hareketsiz nesnelerle çarpışmayı önleyen entegre sistemlere sahip olduğunun altını çiziyor. Bunun yanı sıra, aracın yoldaki kasis veya çukur gibi engellerle kolayca başa çıkabilecek şekilde tasarlandığı ifade ediliyor. WheeM-i kullanıcılarının uygulama üzerinden cihazlarla, diğer tekerlekli sandalye kullanıcılarıyla ve diğer ulaşım araçlarıyla etkileşimde bulunabileceği de verilen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim