Anlık Bildirim

TEKNOFEST 2021 başladı! TEKNOFEST 2021'de neler var?

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bugün başladı. 6 gün boyunca heyecanın süreceği festivalde bizleri neler bekliyor? Detaylar haberimizde.

TEKNOFEST 2021 başladı! Teknofest 2021'de neler var? Tam Boyutta Gör

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali , kapılarını ziyaretçilere açtı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2021, 26 Eylül akşamına kadar devam edecek.

Teknofest 2021'de neler olacak?

TEKNOFEST 2021’de yarışmalar, sergiler, aktiviteler, eğitici atölyeler ve gösteri uçuşları düzenleniyor. Katılımcılar sergilerde Türkiye’de geliştirilen teknoloji, savunma sanayii ve ulaşım ürünlerini görebilecek. Bazı savunma sanayii ürünleri ilk defa Teknofest 2021’de görücüye çıkıyor. Ayrıca Türkiye’nin yerli otomobili TOGG da ilk kez bir festivalde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Katılımcılar, TOGG’u yakından görme ve fotoğraf çekme fırsatı elde edecek.

TEKNOFEST 2021 başladı! Teknofest 2021'de neler var? Tam Boyutta Gör

Teknofest 2021 kapsamında 14 farklı sınıfta 34 farklı teknoloji ve bilim yarışması düzenleniyor. Yarışmalara 4 binin üzerinde takım ve 20 binin üzerinde yarışmacı katıldı. Dereceye giren takımlar 21-26 Eylül tarihlerinde belli olacak. Dereceye girenlere 5 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak. Ziyaretçiler, yarışmaları canlı olarak seyredebilecek.

Festivalde çeşitli uçuş gösterileri düzenlenecek. Solo Türk ve Türk Yıldızları ilk gösteri uçuşlarını yaptı. Ayrıca bu sene Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin MIG-29 uçakları gösteriye eşlik ediyor.

Türkye Drone Şampiyonası ve uluslararası katılımcıların yarışacağı World Drone Cup yarışmaları düzenlenecek.

GÖKBEY ve AKSUNGUR ilk kez gösteri uçuşu yapacak

TEKNOFEST 2021 başladı! Teknofest 2021'de neler var? Tam Boyutta Gör

TUSAŞ’ın GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı ilk kez halka açık gösteri uçuşu yapacak. Baykar tarafından geliştirilen Dikey İniş-Kalkışlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar DİHA, sergi alanında ilk kez görücüye çıkıyor. Azerbaycan tarafından geliştirilen ve İti Qovan ismi verilen kamikaze insansız hava aracı da festivalde sergileniyor.

TEKNOFEST 2021 başladı! Teknofest 2021'de neler var? Tam Boyutta Gör

Teknofest 2021’i 26 Eylül akşamına kadar devam edecek. Festivali ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan online başvuru formu doldurmanız yeterli olacak. Covid-19 nedeniyle festivale günlük en fazla 100 bin katılımcı alınacak. Katılımcıların iki doz aşı olması veya son 48 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu PCR testi gerekiyor. Festivalden daha fazla bilgi için Teknofest 2021 haberleri sayfamızı takip edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6672 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, teknofest 2021 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim