Anlık Bildirim

Telegram Premium abonelik sahipleri dinleme riski altında

Telegram Premium servisine abone olan kullanıcıların gönderdiği sesli mesajların Google hizmetlerine gönderildiği ortaya çıktı. Kullanıcılar tedirgin durumda.    

Telegram Premium abonelik sahipleri dinleme riski altında Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Telegram uygulaması ücretli bir Premium abonelik başlattı. Ortaya çıktığı üzere, bu abonelik servisinde herkesin hoşlanmayacağı bazı detaylar gizli.

Premium abonelik sahipleri, sayısız kozmetik iyileştirmeye ek olarak, sesli mesajı metne dönüştürme işlevini de kullanabiliyorlar. Ancak, bu özellik için Google teknolojileri kullanılıyor ve sesli mesajlar Amerikan şirketinin sunucularına gönderiliyor. Hizmet şartlarındaki bu bilgi ise sıradan bir kullanıcı tarafından keşfedildi.

Telegram Premium kullanıcıları tedirgin

İlgili maddede: "Premium Hizmetler, Telegram'daki herhangi bir sesli mesajı metne dönüştürme özelliğini içerir. Bu teknoloji hala gelişmekte ve metne dönüştürmeye çalıştığınız her sesli mesajın doğru şekilde yazıya döküleceğinin garantisi yoktur. Bu teknolojinin doğruluğu ve kullanılabilirliği üçüncü bir tarafa (Google LLC, Alphabet Inc.'in yan kuruluşu) bağlıdır ve her zaman doğru ve kullanılabilir olacağını garanti edemeyiz." ifadeleri yer alıyor.

Telegram Premium abonelik sahipleri dinleme riski altında Tam Boyutta Gör

Hizmet şartlarında yer alan bu açıklama birçok kullanıcıyı, sesli mesajlarının dinlenebileceği konusunda tedirgin ederken, henüz Telegram'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim