Anlık Bildirim

Tencent, çocukların geceleri oyun oynayamaması için yüz tanıma sistemi kullanmaya başlıyor

Özellikle mobil oyun sektörünün en büyük şirketlerinden birisi olan Tencent, geç saatlerde çocukları oyunlardan uzak tutabilmek için yüz tanıma sistemi kullanmaya başlıyor.

Tencent, oyunlarına yüz tanıma sistemi ekliyor Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının son yıllarda ne kadar büyüdüğünü hepimiz biliyoruz. Özellikle mobil oyun sektöründeki büyüme küçük yaştaki çocuklardan daha ileri yaştaki kullanıcılara kadar herkesin oyun sektörüne girmesini sağladı. Bu durumda da birçok ebeveyn, çocukların oyun saatlerinden şikayet etmeye başladı. Tencent ise Çin'deki oyuncular için enteresan bir çözüm sundu.

Yüz Tanıma Sistemi Geliyor

Mobil oyun sektörünün en büyük şirketlerinden birisi olan Tencent, Çin'deki çocukların geç saatlerde oyun oynayamaması için oyunlarına yüz tanıma sistemi eklemeye başlıyor. Hatta şu anda Honor of Kings ve Game for Peace dahil olmak üzere Tencent'in 60 farklı mobil oyununda bu sistem etkinleştirilmiş durumda. 

Sistem gayet basit bir şekilde çalışıyor. Oyuncu akşam saat 10 ile sabah 8 arasında oyuna girmeye çalıştığında yüz tanıma sistemi devreye girecek ve oyuncu kimliğini tanıtacak. İşlem sonunda oyuncunun 18 yaşından büyük olduğu öğrenilirse oyuna girebilecek, eğer 18 yaşından küçükse oyuna giremeyecek. 

Çin hükümeti daha öncesinde de çocuk oyuncuları oyunlardan uzaklaştırabilmek için katı yöntemler sunmuştu ancak çocuklar bunlardan kaçmanın bir yolunu bulmuştu. Çin hükümeti, bu düzenlemelerin hem mobil hem de PC oyunlarının çok popüler olduğu Çin'de, oyun bağımlılığını engellemek için olduğunu söylüyor. Ancak vatandaşlar bu verilerin kötü amaçlarla kullanılabileceğini düşündüğü için endişeli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim