Anlık Bildirim

Tesla, 2022'de elektrikli otomobiller yerine insansı robot üretimine odaklanacak

Tesla CEO'su Elon Musk, 2022'de herhangi bir yeni araç modeli sunmayacaklarını, bu yıl odaklanacakları insansı robot projesinin Tesla'nın otomobil işinden daha önemli hale gelebileceğini söyledi.

Tesla, 2022'de insansı robot projesine odaklanacak Tam Boyutta Gör

Amerikalı mühendis ve girişimci Elon Musk, yatırımcılarla yaptığı video konferans görüşmesi sırasında insansı robotların Tesla'nın 2022'de üzerinde çalışacağı en önemli proje olacağını söyledi. Deneyimli yöneticiye göre insansı robotlar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işçi sıkıntısı sorununu çözmede kilit rol oynayacak.

Musk, Optimus olarak anılan insansı robotların, öncelikle Tesla'nın kendi fabrikalarında kullanılacağını söyledi. Deneyimli yönetici insansı robot projesinin zamanla otomobil işinden daha önemli bir hale gelebileceğini düşünüyor. Yol haritasına göre Tesla, bu yıl herhangi bir yeni araba modeli sunmayacak. Şirket, mevcut tesislerde üretimi artırmaya ve tedarik zinciri sorunlarını çözmeye odaklanacak. Ayrıca, FSD (tam otonom sürüş) sistemini geliştirecek.

Tesla, 2022'de insansı robot projesine odaklanacak Tam Boyutta Gör

Tesla Bot projesi Ağustos ayında duyuruldu

Kod adı Optimus olan Tesla Bot insansı robot projesi, geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen Tesla AI Day etkinliğinde tanıtıldı. Musk, yapay zeka odaklı konferansta 172 cm boyunda ve 56 kg ağırlığındaki robotla ilgili bazı detaylar paylaştı ve ilk prototipinin 2022'de hazır olacağını söyledi. Tesla Bot insanlar için tehlikeli, tekrarlayan ve sıkıcı fiziksel işleri üstlenecek.

Tesla, 2022'de insansı robot projesine odaklanacak Tam Boyutta Gör

İnsansı robotun Tesla'nın otopilot olarak da bilinen sürücü yardım teknolojisi ile aynı yapay zeka sistemine sahip olacağı belirtiliyor. Musk'ın yorumları bir anlamda şirketin Cybertruck, Roadster ve Semi gibi araçlarıyla ilgili haberleri sabırsızlıkla bekleyen Tesla müşterilerini ve yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim