Anlık Bildirim

Skandal gibi olay! Tesla çalışanları, müşterilerin araç kamera kayıtlarını izliyor

Tesla çalışanlarının, araç sahiplerinin araçlarındaki kişisel görüntülerini ve videolarını birbirleriyle paylaştığı ortaya çıktı. Görüntüler arasında hassas video kayıtlarının olduğu bildiriliyor.
Tesla çalışanları müşterilerin araç içi görüntülerini izliyor! Tam Boyutta Gör
Reuters'in haberine göre Tesla çalışanları, araç kameraları tarafından kaydedilen özel videoları birbirleriyle paylaştı ve bunlarla dalga geçti. 2019'dan 2022'ye kadar Tesla'nın dahili mesajlaşma sistemleri aracılığıyla paylaşıldığı bildirilen videolar, otonom sürüş özelliklerini etkinleştirmek için Tesla araçlarına monte edilen kameralarla kaydedildi.

Araç kameralarındaki görüntüler çalışanlar tarafından izleniyor

Kaynakların Reuters'a anlattığına göre, Tesla çalışanları tarafından paylaşılan kayıtlar arasında arabay yaklaşan çıplak bir adam, trafik kazaları ve utanç verici bazı sahneler yer alıyor. Hatta bazı çalışanların, kaydedilen videolardan alınan görüntüleri kullanarak memler oluşturdukları ve daha sonra bunları özel grup sohbetlerinde paylaştıkları bildirildi. Eski bir Tesla çalışanı Reuters'a yaptığı açıklamada bazı videoların araçlar kapalıyken bile kaydedilmiş olabileceğini söyledi.

Tesla çalışanları müşterilerin araç içi görüntülerini izliyor! Tam Boyutta Gör
Tesla'nın daha önce, müşterilerin onaylaması halinde şirketin çalışmayan araçlardan kayıt almasına izin veren bir politikası vardı. Hollanda Veri Koruma Kurumu'nun (DPA) Tesla araçlarının "genellikle aracın yanına gelen herkesi filme aldığını" tespit eden bir soruşturmasının ardından Tesla, 2023 yılında araçlarının kameralarını varsayılan olarak kapatmaya başladı. Bu özelliği araç sahipleri de kullanabiliyor ve araçlarının etrafında olup bitenleri bu sayede görebiliyorlar.

Tesla’nın bu “Nöbetçi Modu” bir süredir tartışmaların odağında diyebiliriz. Tesla, resmi destek sayfasında bu kayıtların uçtan uca şifreli olduğunu ve şirket tarafından bu kayıtlara “erişilemediğini” söylüyor. Tesla ayrıca DPA'nın soruşturmasının ardından Nöbetçi Modu'na gizlilik odaklı birkaç ince ayar daha ekledi. Artık kameralar şüpheli bir aktivite tespit ettiğinde değil, yalnızca araca dokunulduğunda kayıt yapmaya başlıyor. Tesla ayrıca araçlarının farlarının yanıp sönmesini sağlayarak yoldan geçenlere aracın kayıt yaptığını gösteriyor. Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Çin de bu özelliği kısıtlamaya ve yasaklamaya çalışıyor.

Kaynakça https://www.theverge.com/2023/4/6/23672760/tesla-employees-share-vehicle-recordings-privacy https://www.reuters.com/technology/tesla-workers-shared-sensitive-images-recorded-by-customer-cars-2023-04-06/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6018 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim