Anlık Bildirim

Tesla otopilotunun Türkiye fiyatı belli oldu: Model Y’de talep büyük!

Tesla, bugün itibariyle Model Y aracını Türkiye pazarına sundu. Model Y, Türkiye topraklarına gelirken beraberinde Tesla’nın otopilot ve FSD yazılımını da getiriyor. İşte bu yazılımların ücretleri:
Tesla’nın otonom sürüş yazılımının Türkiye fiyatı belli oldu Tam Boyutta Gör
Tesla, geçtiğimiz gün düzenlediği bir etkinlik kapsamında Türkiye operasyonunu başlattı. Bugün erken saatlerde devreye alınan tesla.com üzerinden Model Y aracı ön sipariş almaya başladı. Görünüşe göre Türkiye’nın Model Y’ye olan talebi hayli yoğun bir seviyede. Bunun yanında Tesla gelişmiş Geliştirilmiş Otopilot ve Full Self-Driving Kabiliyeti olarak adlandırılan otopilot yazılım ücretleri de belli oldu.

Tesla otopilot Türkiye fiyatları

Tesla’nın otonom sürüş yazılımının Türkiye fiyatı belli oldu Tam Boyutta Gör
Tesla, Geliştirilmiş Otopilot yazılımı 66.370 TL fiyat etiketine sahip olacak. Standart araçla gelen yeteneklere ek olarak bu paket, otopilotta navigasyon, otomatik şerit değiştirme, otomatik park, ve akıllı çağırma işlevlerini sunacak.
  • Tesla Geliştirilmiş Otopilot: 66.370 TL
  • Tesla Full Self-Driving: 131.580 TL
Tesla’nın otonom sürüş yazılımının Türkiye fiyatı belli oldu Tam Boyutta Gör
Full Self-Driving Kabiliyeti ise standart otopilot ve Geliştirilmiş Otopilotun tüm özelliklerini barındıracak. Aynı zamanda trafik ışığı ve dur işaretlerine uyacak. Gelecek güncellemelerde şehir sokaklarında otomatik direksiyon özelliği de aktif olacak. Tesla Full Self-Driving Türkiye fiyatı 131.580 TL. Bir parantez içinde belirmeliyiz ki bu fiyatlara ÖTV ve KDV dahil değil. Örneğin 1.795.523 TL olan Model Y Performans konfigürasyonuna FSD paketini eklediğimizde fiyat 2.028.420 TL’ye yükseliyor.

Model Y'ye talep büyük

Tesla, bu gelişmiş otopilot özelliklerine rağmen aracın “tam otonom” hale gelmeyeceğini ve sürekli insan dikkatinin sürüşte faal olması gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte Tesla Model Y’nin teslimatlarının Mayıs ayında başlayacağı açıklanmıştı. An itibariyle teslimat tarihi Ekim-Aralık 2023 olarak gösteriliyor. Dolayısıyla buradan talebin yoğun olduğunu çıkartabiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13190 kez okundu.
41 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla model y ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim