Anlık Bildirim

Tesla'dan HEPA filtresi ve 'biyolojik silah savunma modu'nu gösteren yeni video

Tesla'nın ürettiği araçlarda (Model 3 hariç) normal bir filtreden 100 kat daha etkili olduğu belirtilen HEPA filtre bulunuyor. Sistemin tam güçte çalışmasına ise 'biyolojik silah savunma modu' deniyor

Tesla modellerindeki HEPA filtresinin ve onun biyolojik silah savunma modu olarak adlandırılan tam güçte çalışmasının kabin içerisindeki havayı ne kadar temiz tutmayı başardığını gösteren bir video paylaşıldı.

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Model 3 hariç diğer modellerinde devasa bir HEPA filtresi bulunuyor. Öyle ki şirket, Model X'teki filtrenin sıradan bir araç filtresinden 10 kat daha büyük olduğunu belirtiyor. Üstelik diğer kaliteli otomotiv filtrelerinden 100 kat daha etkili olduğu da şirketin iddiaları arasında.

Tesla'nın açıklamasına göre bu filtre; ince parçacıklı madde ve kirletici gazların yanı sıra bakteri, virüs, polen ve küf sporlarını en az yüzde 99.97 oranında temizliyor. Hava temizleme sistemi tam güçte çalıştığında biyolojik silah saldırılarına karşı koruma sağlayacak kadar güçlü olduğu iddia ediliyor. Zaten girişte belirttiğimiz biyolojik silah savunma modu da buradan geliyor.

Sistemin çalışma şeklini canlandıran videoda, havayı hapseden bir baloncuk içerisine park edilmiş iki otomobil (biri Model Y, diğeri de BMW) bulunuyor. Baloncuk içerisine rahat görülmesi için kırmızı renkte gaz salınıyor. Model Y'de oturan kişi, yukarıda bahsi geçen modu aktif ediyor ve aradan geçen süreçte, diğer aracın içerisi gazla dolarken Tesla'daki filtre kabindeki havayı temiz tutmayı başarıyor.

Bunun tam anlamıyla bilimsel bir test olduğunu söylemek mümkün değil elbette. Örneğin test sırasında diğer araçta hangi iklimlendirme kontrollerinin açık olduğu gösterilmiyor. Ancak yine de HEPA filtresinin ne oranda başarı yakalayabildiği hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim