Anlık Bildirim

Tesla'ya "düşen direksiyon" soruşturması: 120 bin Model Y mercek altında

Tesla Model Y araçlarda meydana gelen direksiyon düşmesi ABD'li yetkilileri harekete geçirdi. NHTSA, hayati risk taşıyan olayların ardından 120.000 Tesla Model Y'yi kapsayan bir ön soruşturma başlattı
Tesla hakkında 'düşen direksiyon' soruşturması başlatıldı Tam Boyutta Gör
ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla ile ilgili harekete geçiyor. Reuters'in haberine göre yetkililer direksiyonun düşmesine neden olan kusurların bildirilmesinin ardından 120.000 Tesla Model Y'yi kapsayan bir ön soruşturma başlattı.

Düzenleyici kurum sorunun bir üretim hatası olduğuna inanıyor. Müşterilere teslim edilen elektrikli otomobillerde direksiyon simidini direksiyon kolonuna sabitleyen cıvata eksikti. Bu da bazı sürücülerin seyir halindeyken büyük tehlike atlatmasına neden oldu.

Son olay Ocak'ta meydana geldi

Şu anda uzmanlar sorunun ne kadar yaygın olduğunu ve direksiyonların hareket halindeyken ne sıklıkla düştüğünü araştırıyor. İncelemelerin sonuçlarına göre Tesla'dan elektrikli araçları için bir geri çağırma kampanyası duyurması istenebilir.

Tesla hakkında 'düşen direksiyon' soruşturması başlatıldı Tam Boyutta Gör

Son olay Ocak ayı sonlarında ABD'de meydana geldi. Amerikalı Prerak Patel'ın henüz bir haftalık Tesla Model Y otomobilinin direksiyonu düştü. Hem de bu sırada ailesiyle birlikte otoyolda seyir halindeydi. Tesla yoğun kamuoyu baskısının ardından Patel'a yeni bir araç vermeyi kabul etti.

Kaynakça https://www.reuters.com/business/autos-transportation/us-agency-opens-probe-into-120000-tesla-model-y-vehicles-2023-03-08/ https://static.nhtsa.gov/odi/inv/2023/INOA-PE23003-5769.PDF Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim