Anlık Bildirim

Tesla, Mercedes'i geçerek dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi oldu

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Mercedes'i de bünyesinde barındıran Daimler'i geçerek dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi haline geldi.

Tesla, Mercedes'i geçerek dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi oldu Tam Boyutta Gör

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Tesla'nın Almanya'nın Berlin şehrinde havalimanına yakın bir bölgede yeni bir fabrika açacağını duyurmuştu. Haberin yayılması ile birlikte Tesla hisseleri aniden tavan yaptı ve şirket 63.07 milyar dolar değeriyle dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi haline geldi.

Audi, BMW, General Motors ve hatta Daimler gibi büyük şirketleri piyasa değeri anlamında geride bırakan Tesla'nın önünde sadece iki marka bulunuyor. Bunlardan biri Toyota (birinci) diğeri ise Alman otomotiv devi Volkswagen.

Tesla, Mercedes'i geçerek dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi oldu Tam Boyutta Gör

Tesla atağa kalktı

Tesla hisseleri sadece Almanya'da fabrika açılacak olması nedeniyle artmadı. Şirket son zamanlarda çok aktif bir görüntü çiziyor. Rekor sürede inşa edilen Çin fabrikasında, Model 3 üretimi çoktan başladı ve incelemelere göre, bu arabanın kalitesi Amerikan versiyonunun kalitesinden daha yüksek.

Ayrıca Tesla bu ay Model Y olarak adlandırılan bir pick-up tanıtacak. Aracın üretimi için hazırlıklar hız kazandı ve gelecek yılın sonuna kadar elektrikli pick-up'ın üretimi başlayacak. Dolayısıyla bu modeller pazarda olumlu bir şekilde karşılanırsa Tesla önümüzeki bir veya iki yıl içinde Volkswagen'i geçerek Toyota'ya önemli ölçüde yaklaşabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17581 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim