Anlık Bildirim

Tesla Model 3, aylık satış listelerinde lider olan ilk elektrikli araç oldu

Elektrikli araçları ile büyük popülerlik kazanan Tesla, Eylül ayında 23.591 Model 3 satışı gerçekleştirerek lider oldu. İçten yanmalı motordan elektrikli araçlara geçiş hızla devam ediyor.

Tesla Model 3, satışlarda lider olan ilk elektrikli araç oldu Tam Boyutta Gör

Araştırma firması Jato Dynamics, Tesla Model 3’ün Avrupa’da büyük satış rakamlarına ulaştığını açıkladı. Eylül ayında toplanan verilere göre 23.591 adet Model 3 satışına ulaşan Tesla lider olurken, ikinci sırada 18.264 satışla Renault Clio, üçüncü sırada 17,988 satışla Dacia Sandero modeli yer alıyor.

Tesla Model 3, satışlarda lider olan ilk elektrikli araç oldu Tam Boyutta Gör

Elektrikli araç satışları artıyor

Elektrikli ve hibrit araç satışlarının eylül ayındaki toplam satışların yüzde 23’ünü oluşturduğunu söyleyen Bloomberg, bizlere otomotiv pazarının yavaş bir şekilde içten yanmalı motordan elektrikli araçlara geçtiğini gösteriyor. Bununla beraber elektrikli araçlara indirim uygulayan ülkeler de bu satışların artmasına yardımcı oluyor.

Otomobil sektöründe çip sorunu ederken, yeni verilere göre AB pazarında satışlar yüzde 25 oranında düştü. Jato analisti Felipe Munoz, "Bayiler, çip sıkıntısı nedeniyle yeni araba tedariki ile ilgili sorunlar yaşıyor" dedi . "Sonuç olarak, yeni bir araba için bir yıldan fazla beklemek istemeyen birçok tüketici, kullanılmış araba pazarına yöneldi." sözlerini dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim