Anlık Bildirim

Tesla, piyasa değeri 1 trilyon doları aşan ilk otomotiv şirketi oldu

Hertz'in 100 bin adet Tesla siparişini duyurmasının ardından Tesla hisseleri yükselişe geçti ve ABD'li şirketin piyasa değeri ilk kez 1 trilyon dolar bandını geçti. İşte detaylar:

Tesla'nın piyasa değeri 1 trilyon doları aştı Tam Boyutta Gör

Bir dönem üretim hattındaki sıkıntılarla gündeme gelen ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla artık başarılarıyla gündeme taşınıyor. Araç kiralama şirketi Hertz'in 100 bin adet Tesla siparişi verdiğini duyurması, Tesla hisselerini harekete geçirdi.

Haberin ardından Tesla'nın hisse değeri bin doların üzerine çıkarken, piyasa değeri de ilk kez 1 trilyon dolar bandını aştı. ABD'li üretici böylece 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk otomotiv şirketi oldu.

Apple, Microsoft, Amazon ve Google'ın çatı şirketi Alphabet, piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde olan diğer ABD menşeli şirketler. Facebook da hisse değeri düşüşe geçene kadar bu grubun bir parçasıydı.

Tesla'nın piyasa değerinin hızlı yükselişi oldukça dikkat çekici. Zira verilen bilgiye göre şirketin 100 milyar dolardan 1 trilyon dolar değere ulaşması iki yıldan kısa sürdü. Teknoloji devi Amazon'da ise bu süreç sekiz yıldan fazla sürmüştü.

Tesla'dan sonra gelen Toyota'nın piyasa değeri 240 milyar dolar, Volkswagen'in ise 150 milyar dolar civarında. Ardından 143 milyar dolar ile Çinli BYD geliyor. ABD'li üreticinin piyasa değerinin şu anda kendinden sonraki 9 otomotiv üreticisinin piyasa değerlerinin toplamından daha yüksek olması da altı çizilmesi gereken detaylardan.

Araç kiralama şirketi Hertz, pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl iflasın eşiğine gelmiş, ardından aldığı yatırımlarla kendini toparlamıştı. Şirket şimdi de araç filosunun bir kısmını elektriklendirerek mobilitenin dönüşümünde yerini almayı hedefliyor. 2022 yılı sonuna kadar 100 bin Tesla Model 3'ün teslim edilmesine yönelik anlaşma 4.2 milyar dolar değerinde. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6299 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, piyasa değeri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim