Anlık Bildirim

Tesla'nın yeni üretim yöntemi, üretim maliyetlerini yarıya indirebilir

Tesla'nın 25.000 dolarlık otomobili, maliyetleri önemli ölçüde azaltacak yenilikçi bir üretim yaklaşımını benimseyecek. Tesla, yeni üretim yaklaşımını "unboxed" (kutusuz) yöntem olarak adlandırıyor.
Tesla'nın yeni üretim yöntemi, maliyetleri yarıya indirebilir Tam Boyutta Gör
Tesla'nın merakla beklenen 25.000 dolarlık elektrikli otomobili, uygun fiyatlı olmasının ötesinde maliyetleri önemli ölçüde azaltacak yenilikçi bir üretim yaklaşımını benimseyecek. Tesla, yeni üretim yaklaşımını "unboxed" (kutusuz) yöntem olarak adlandırıyor.

Üretim maliyetleri yarıya inebilir

Tesla, geleneksel tek bir montaj hattı yerine, aracın farklı bileşenlerini aynı anda monte etmek için küçük işçi ekipleri oluşturmayı planlıyor. Daha sonra monte edilen farklı bileşenler son montaj aşamsında birleştiriliyor. Bu yenilikçi yaklaşım, üretim maliyetlerini yarıya indirme ve üretim ayak izini %40'ın üzerinde azaltma potansiyeli taşıyor.

Henry Ford'un 1913'te Model T için montaj hattını icat etmesinden bu yana, otomobillerin büyük çoğunluğu bu şekilde üretildi. Ancak Tesla yöneticileri, bu yaklaşımın pek çok verimsiz yönünün olduğunu belirtiyor. Örneğin, geleneksel yöntemde bir aracın tamamı boyanırken, Tesla'nın yönteminde sadece boyanması gereken parçalar boyanabilecek. Elon Musk, yeni üretim sisteminin devrim niteliğinde olduğunu ve geleneksel üretim sisteminde çok daha gelişmiş olduğunu söylüyor.

Bazı analistler Tesla'nın bu süreci kullanarak %50'ye kadar tasarruf edebileceğine inanırken, Bloomberg Intelligence analistleri ise üretim maliyetlerinde %33 seviyesinde düşüş olabileceğini öngörüyor. Kutusuz yöntem, potansiyel olarak önemli avantajlara sahip olsa da, henüz kendini ispat etmiş bir yöntem olmadığı için üretimde sorunlara ve gecikmelere yol açma potansiyeli de taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9722 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, unboxed ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim