Anlık Bildirim

Tesla çip krizinden yeni yazılımlar sayesinde etkilenmiyor

Tesla'ya göre çip krizi sebebiyle üretimi yavaşlatmak oldukça saçma. Eğer kullandığınız çip bir üretim darboğazına girdiyse, yerine başka bir çip kullanıp yazılımınızı buna göre ayarlamalısınız.

Pandemi sürecinde otomobil endüstrisi ciddi çip krizleriyle karşı karşıya geldi ve her üretici bu konuyla mücadele için farklı yöntemler deniyor. General Motors elindeki çipleri yakıt tasarruflu modellerde kullanmayı seçip daha çok tüketim yapan kamyonetlerin üretimini azaltırken Tesla, değişik çiplere hızlıca adapte olarak yeni yazılımlar yazdı ve adet düşürmeden üretim bandını ayakta tutabildi.

Elon Musk şirketin yüksek karlılık açıklamasından sonra kendisine yöneltilen çip krizi ve bunların neden olduğu problemlerle nasıl başa çıktığı sorularına alternatif çiplere yöneldiklerini ve bu çipler için firmware güncellemeleri yazıp üretim bandını hız kesmeden devam ettirdiklerini söyledi.

Tesla üretimi yavaşlatmak yerine yeni çiplere adapte oluyor Tam Boyutta Gör

Sorun çipler değil, adaptasyon yetenekleri

Elon Musk'a göre alternatif çiplere ulaşmak için gereken firmware'ler bir kaç hafta içinde yazılabiliyor. Tesla sorunlara karşı sürekli dinamik çözümler üreterek üretim hattını yavaşlatmıyor ve bu konuda da rakiplerinin önüne geçiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim