Anlık Bildirim

Tesla’ya Alman mahkemeden soğuk duş! Gigafactory çalışmaları, geçici olarak durduruldu

Tesla'nın Almanya'da kuracağı ve şirketin dördüncü otomobil fabrikası olacak Gigafactory 4 ile ilgili tepkiler dinmiyor. Şimdi de bir mahkeme, yapılan şikâyet neticesinde faaliyetleri durdurdu.

Tesla’ya Alman mahkemeden soğuk duş! Gigafactory çalışmaları, geçici olarak durduruldu

Tesla’nın dördüncü otomobil fabrikası Gigafactory 4’ün inşası için bu kez Avrupa kıtası tercih edilmiş ve fabrika için de Almanya seçilmişti. Ancak fabrika alanının ormanlık bir bölge oluşu çevrecileri ve halkı endişelendirmiş, inşaat kapsamında kesilecek yaklaşık 92 hektarlık bölgedeki ağaçların bir çevre felaketine yol açacağı tartışmalarını beraberinde getirmişti.  Tesla, Gigafactory 4 için keseceği ağaçların üç kat  fazlasını başka bir bölgeye dikeceğini taahhüt etmesine rağmen tartışmalar durmak bilmemişti.

Devam eden süreçte ise Tesla fabrika için arazi anlaşmasını imzaladı ve hatta bölgedeki 2. Dünya Savaşı’ndan kalan mühimmat dahi temizlendi. Ağaç kesim faaliyetlerine de başlayan şirket, Pazar günü beklenmedik bir kararla karşılaştı.

Tesla’ya Alman mahkemeden soğuk duş! Gigafactory çalışmaları, geçici olarak durduruldu

Brandenburg Yeşiller Birliği isimli bir çevre örgütünün şikâyetini değerlendiren Berlin-Brandenburg Yüksek Mahkemesi, başvuru karara bağlanana kadar Tesla’dan çalışmalarını durdurmasını istedi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada söz konusu kararın hızlı bir şekilde alınmasının gerekçesi de açıklandı. Buna göre üç gün içinde tamamlanması öngörülen kesim faaliyetlerin durdurulmaması halinde, mahkemenin söz konusu şikâyeti karara bağlamasını sağlayacak fiili durumun ortadan kalkacağı ifade edildi.

Tesla’ya Alman mahkemeden soğuk duş! Gigafactory çalışmaları, geçici olarak durduruldu

Mahkeme tarafından altı çizilen bir başka konu ise şikâyetle ilgili geç kalındığı haberleri. Bununla ilgili yapılan açıklamada, “Brandenburg Yeşiller Birliği’nin bahse konu başvuruda geciktiğini ve bu yüzden sonucun Tesla lehine çıkacağını düşünmek yanıltıcı olur.” ifadelerine yer verilmiş.

Tesla’nın çalışmalarını engelleyen mahkeme kararını eleştiren Hristiyan Demokrat ve Özgür Demokrat Partileri yetkilileri ise devam eden yargı sürecinin Almanya’nın “yatırım yapılacak ülke” imajına uzun vadede zarar vereceği görüşünde. Bakalım, mahkeme önümüzdeki günlerde nasıl bir karar verecek?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4778 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla gigafactory, gigafactory 4 ve
2 etiket daha Diğer Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim