Anlık Bildirim

TikTok'un gençler üzerindeki zihinsel ve fiziksel etkileri araştırılıyor

Bir grup ABD eyalet başsavcısı TikTok'un gençlerin zihinsel ve fiziksel sağlığı üzerindeki etkisine ilişkin soruşturma başlattıklarını duyurdu.                  

TikTok'un gençler üzerindeki zihinsel etkileri araştırılıyor Tam Boyutta Gör

TikTok'un gençlerin zihinsel ve fiziksel sağlığı üzerindeki potansiyel etkisi Kaliforniya, Florida, Kentucky ve birçok eyalettin başsavcılarından oluşan bir grup tarafından araştırılıyor. Aynı zamanda platformun tüketici koruma yasalarını ihlal edip etmediği de soruşturulacak.

ABD'de TikTok'a inceleme

Başsavcılardan oluşan araştırma grubu tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında esas olarak 'platformda harcanan süreyi ve platformla etkileşim sıklığını artırmak da dahil olmak üzere genç kullanıcı katılımını artırmak için TikTok tarafından kullanılan yöntem ve tekniklere' bakılacak.

Massachusetts başsavcısı Maura Healey yaptığı bir açıklamada: "Çocuklar ve gençler zaten kaygı, sosyal baskı ve depresyon sorunlarıyla boğuştuklarından, sosyal medyanın onların fiziksel sağlıklarına ve zihinsel sağlıklarına daha fazla zarar vermesine izin veremeyiz." ifadelerinde bulundu.

Bir TikTok sözcüsü ise yürütülen soruşturmayı takdir ettiklerini ve sahip oldukları güvenlik ve gizlilik koruması hakkında bilgi vermeye hazır olduklarını söyledi.

Soruşturmanın kapsamı şu an için TikTok'la sınırlı görünse de aynı grup geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bilgilere göre Instagram'ın genç kullanıcılar üzerindeki potansiyel zararları konusunda çatı şirketi olan Meta'yı da araştırıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1675 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, meta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim