Anlık Bildirim

Tim Cook: Kripto param var ama Apple’ın yok

Tim Cook yaptığı açıklamada kişisel yatırım portföyünde kripto paralara da yer verdiğini duyurdu. Bununla birlikte şimdilik Apple ödeme sistemlerinde yer almayacak. 

Tim Cook Tam Boyutta Gör

Son dönemde dev teknoloji şirketlerinin kripto paraya yer verip vermedikleri çok merak ediliyor. Özellikle ilgili kriptonun bir anda sıçrama yapması yatırımcıları adeta dört köşe yapıyor. Amazon ve Wallmart iddiaları ile sıçrama yapan piyasanın yalanlama ile dibe vurması buna en iyi örnek. 

Apple’ın Bitcoin birikimi var mı?

En merak edilen sorulardan birisi Apple’ın kripto para birikimi olup olmadığı veya ödeme sistemlerine dahil edip etmeyeceği. Bugüne kadar resmi bir açıklama gelmemişti ancak Tim Cook dolaylı olarak cevap verdi. 

Bir etkinlikte konuşan Cook, pek çok alana şahsi olarak yatırım yaptığını ve kripto paraların da sepetinde yer aldığını ifade etti. Bununla birlikte firmasının 200 milyar dolarlık birikimini kripto paralara yatırım için kullanmayacağını dile getirdi. Yani mobil ödeme seçenekleri arasında kripto paralar yer almayacak. 

Cook yakın dönem kavramını özellikle dile getiriyor zira ilerleyen dönemler için muhtemelen farklı planlar gündeme gelebilir zira kripto paralar hızlı bir şekilde ödeme sistemlerine entegre olmaya başladı ve bundan uzak kalmak pek mümkün olmayabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim