Anlık Bildirim

Time dergisinin yeni kapağında çarpıcı bir optik illüzyona yer verildi

Kurulduğu günden bu yana pek çok cesur ve çarpıcı kapağa imza atan Time dergisi yeni sayısında bir adım ileri gitti. Yeni sayının kapağı bakan kişinin gözünde canlanıyor.
Time dergisinin yeni kapağı okuyucunun gözünde canlanıyor
Dünyaca ünlü Time dergisi bugüne kadar hep kapaklarıyla adından söz ettirmiştir. Haftalık olarak yayınlanan haber dergisinin son sayısı ilk kez bakan kişinin gözünde canlanan bir kapağa sahip. Bu da optik illüzyon sayesinde mümkün hale geliyor.

Olafur Eliasson tarafından tasarlanan son kapak aslında iki sayfadan oluşuyor. İlkinde turuncu ve kırmızı tonlarında "aşırı ısınmış" bir yerküre görüntüsü var. Ancak okuyucu ortadaki yeşil kalbe bakıp sayfayı çevirdiğinde bir sürprizle karşılaşıyor.

Aşırı ısınmış yerküre sağlıklı görünüme bürünüyor

Okuyucu 12 saniye boyunca kalbe baktıktan sonra boş olan diğer sayfaya geçtiğinde aşırı ısınmış gezegenimizi sağlıklı bir dünyanın renkleri olan yeşiller ve maviler içinde hayal edebiliyor. Time'ın da belirttiği gibi bu okuyucunun gözlerinin görüntüyü oluşturduğu ilk kapak.

Time'ın yeni sayısının çarpıcı kapağı COP27 konferansı öncesinde mevcut iklim durumunun hassasiyetine işaret etmek üzere tasarlandı. Dergi son birkaç yıldır iklim değişikliği üzerine pek çok cesur kapağa imza atmıştı. Bu da sonuncusu oldu. Peki bu optik illüzyon sizde işe yaradı mı? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13948 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
optik illüzyon, kapak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim