Anlık Bildirim

Tinder’a kimlik doğrulama özelliği geliyor

Popüler arkadaşlık uygulaması Tinder, kullanıcıların hesaplarını doğrulayabileceği bir “kimlik doğrulama” özelliğinin getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre bu özellik gönüllü olarak kullanılacak.

Dünyadaki en popüler arkadaşlık uygulamalarından biri olan Tinder, diğer uygulamalardan bildiğimiz kimlik doğrulama özelliğini kullanıma sunmaya başlayacak. Bu doğrulama, devlet tarafından verilen kimlik kartı, pasaport ve ehliyet gibi belgelerle yapılabilecek.

Tinder’a kimlik doğrulama özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Tinder, kimlik doğrulama özelliğini Japonya’da 2019’dan beri kullanıyordu. Yapılan yeni açıklamalara göre de şimdi bu özellik dünya çapında kullanılmaya başlanacak. Özelliğin “gönüllü” olarak kullanıma başlanacağı da açıklamalar arasında yer aldı.

Tinder’dan Rory Kozoll’un yaptığı basın açıklamasında, “Bu özelliğin, uygulamanın kullanımı açısından oluşturabileceği faydaları görmeyi umuyoruz. Tinder’da mümkün olduğunca çok kişinin doğrulandığı günü de sabırsızlıkla beklediğimizi söyleyebilirim” ifadeleri kullanıldı.

Bumble, Zoosk gibi benzer uygulamalar da kimlik doğrulama özelliğini kullanıyorlardı. Tinder da onların arasına katılarak bu özelliği kullanıcılarına sunmuş oldu.

Tinder’a kimlik doğrulama özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Daha güvenli bir deneyim

Çevrimiçi flört ve arkadaşlık her zaman önlem gerektiren bir şey olmuştur. Karşınızdakinin sizi kandırabiliyor olma ihtimali yüksek olabilir. Bu yeni özellikle birlikte bu sorunların minimuma indirileceği ve daha güvenli bir deneyim oluşturulacağı düşünülüyor.

Kimlik doğrulama özelliğinin gelecekte zorunlu hale gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. Ancak bu özelliğin, karşılaştığınız insanların gerçekten tahmin ettiğiniz kişi olup olmadığını anlamak için en iyi yol olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim