Anlık Bildirim

TOGG'dan yerli otomobilin montaj aşamasına ilişkin bir paylaşım geldi

TOGG'dan yerli otomobil C-SUV'un geliştirme ve montaj sürecine ilişkin bir paylaşım daha geldi. Bu videoda prototiplerin pres makinelerinden çıkan parçalarla ete kemiğe büründüğünü görüyoruz.

TOGG'dan yerli otomobilin montaj aşamasına ilişkin paylaşım Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilin geliştirme ve üretim sürecine ilişkin bir video daha paylaştı. Görünen o ki otomobilin seri üretim hali yavaş yavaş ete kemiğe bürünüyor.

TOGG tarafından yapılan paylaşımda "Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor" ifadelerine yer verildi. Yerli otomobilin üretim bandından inişi için 2022'nin sonu hedef gösterilmişti. Bu hedefte şimdiye kadar bir değişiklik yapılmadı.

Daha önce paylaşılan bir görselde, test sürecinden geçen bir yerli otomobil prototipini görmüştük. Bu görselde yan aynalar, farlar, ön panjur ve sis farları gibi değişiklik ve eklentiler göze çarpmıştı. Bu videoyu inceleyen dikkatli gözler kapı kollarının da değiştiğini görebilir. Zira ilk tanıtılan prototipte, pek çok lüks modelde karşımıza çıkan gizli kapı kolları kullanılmıştı.

TOGG fabrikası henüz inşaat halinde. Dolayısıyla karşımızdaki alan bir seri üretim hattı değil. Muhtemelen prototiplerin üretimi için gereken parçaların pres makinelerinden çıktığını görüyoruz. Öte yandan videoda konsolun montaj aşaması da gösteriliyor. Bu alanda tasarım olarak bir değişiklik yok gibi görünüyor. Anlaşılan o ki boydan boya üç ekrandan oluşan tasarım varlığını koruyacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, henüz inşaatı süren TOGG fabrikasında üretime başlama hedefi 2022 yılının sonu. Üstelik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kısa süre önce yaptığı konuşmada 2024-2025 gibi yerli otomobilin yurt dışı satışlarına da başlanacağını duyurmuştu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38174 kez okundu.
80 kişi, toplam 88 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, TOGG ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim