Anlık Bildirim

TOGG fabrikasında 208 robot ile parçalı denemelere başlandı

Haziran sonu gibi tamamlanması planlanan TOGG Gemlik fabrikasının inşasıyla ilgili güncel veriler paylaşıldı. Buna göre, üç ana tesiste sona yaklaşılırken robotlar da parçalı denemelere başladı.

TOGG fabrikasında 208 robot ile parçalı denemelere başlandı Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik'teki fabrikanın yapım süreciyle ilgili paylaşımlarına devam ediyor. Bugünkü paylaşımda boya, gövde ve montaj tesislerinde neredeyse sona gelindiği duyuruldu.

TOGG'un paylaşımında, "208 robot ile parçalı denemelere başladığımız Gemlik Tesisimizde bu ay; boya tesisinin yüzde 99’u, gövde tesisinin yüzde 97’si ve montaj tesisinin yüzde 95’i tamamlandı" ifadelerine yer verildi. Ayrıca paylaşılan videodaki bilgilere göre boya tesisindeki boya tanklarının su testlerine başladığı ifade ediliyor.

Toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen TOGG Gemlik Tesisi inşasının haziran ayının sonunda tamamlanması hedefleniyor. TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kısa süre önce yaptığı açıklamada, "Allah nasip ederse 29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın elleri ile fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk üç ayında inşallah banttan inerek trafiğe çıkmış olur" ifadelerine yer verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4818 kez okundu.
33 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim