Anlık Bildirim

Toyota, elektrikli araçlara manuel vites getiriyor

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Toyota, elektrikli otomobillerine manuel vites eklemek için çalışmalar yürüyor. Alınan yeni patent manuel olarak 14 vitese işaret ediyor.
Toyota, elektrikli araçlara manuel vites getiriyor Tam Boyutta Gör
Modern otomobillerde giderek azaldığını gördüğümüz manuel vites sistemleri elektrikli araçların gelişiyle birlikte artık tozlu raflara doğru bir yolculuğa çıkmış durumda. Şehirleşmeyle birlikte artan trafik şartlarında otomatik vites, sürücüler arasında daha fazla yaygınlaşsa da halen önemli büyüklükteki sürücü kitlesi manuel vitesi kaybetmek istemediklerini ifade ediyor. Görünüşe göre Toyota bu sürücülerin sesini duymuş olmalı ki elektrikli araçlar için sanal manuel şanzıman üzerinde çalışıyor.

Toyota elektrikli araçlar için sanal manuel şanzıman geliştiriyor

Toyota, elektrikli araçlara manuel vites getiriyor Tam Boyutta Gör
Bu yazın başlarında Toyota, bataryalı elektrikli araçları için hem sürüş kontrolü hem de debriyaj işlevleriyle donatılacak bir dizi yeni fütüristik teknolojiyi duyurmuştu. Bu patent de söz konusu girişimin bir parçası gibi görünüyor. Patent başvurusunun ayrıntılarına göre sanal manuel şanzımanın altı vitesle sınırlı olmayacağı, bunun yerine sürücülerin sürüş tarzlarına uyacak şekilde çeşitli tork modellerinden seçim yapabilecekleri görülüyor. Belirtilenlere göre bu teknoloji sayesinde 14 vites seçilebilecek.

Patent, kullanıcının tıpkı normal manuel bir arabada olduğu gibi bir vites seçtiği, ancak vitesler arasında ilerledikçe sanal bir modelin bir sonraki oran dizisini sunduğu bir senaryoyu açıklıyor. Yani altıncı vites seçilirse, ekranda diğer mevcut oranlar gösterilecek ve sürücünün yedinci vitese veya daha ilerisine geçmesine olanak sağlanacak.

Toyota, elektrikli araçlara manuel vites getiriyor Tam Boyutta Gör
Toyota, geçen yıl yeni Lexus UX 300e üzerinde teknolojiyi test ediyor. Sanal manuel viteslerin 2026’dan önce gelmesi beklenmezken teknolojiyi deneyimleyenler sistemin gerçeğine hayli benzer bir şekilde çalıştığını söylüyor. Elbette her şey sanal olarak işletiliyor ancak Toyota mühendislerinin yeterince gaz verilmediğinde aracın durmasını dahi taklit ettikleri belirtiliyor. Bununla birlikte sabit bir devir seçimi yapılabildiği ve devir sesinin hoparlörler tarafından sağlandığı bildiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7623 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, manuel vites ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim