Anlık Bildirim

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid tanıtıldı: En güçlü, en hızlı ve en verimli RAV4

Toyota, crossover modeli RAV4'ün plug-in hybrid motorlu versiyonunu 2019 Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, gücünün yanı sıra elektrikli sürüş menziliyle öne çıkıyor.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid tanıtıldı: En güçlü, en hızlı ve en verimli RAV4 Tam Boyutta Gör

Toyota, 2019 Los Angeles Otomobil Fuarı’ndaki hibrit boşluğunu dolduran markalardan biri oldu ve Toyota RAV4’ün plug-in hybrid versiyonunu görücüye çıkardı. ABD’de RAV4 Prime adıyla satışa sunulacak modelin şimdiye kadarki en güçlü, en hızlı ve en verimli RAV4 olduğu belirtiliyor.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, ülkemizde de satılan RAV4 Hybrid’i baz alıyor fakat bu versiyonda daha güçlü bir elektrik motoru ve yüksek kapasiteli lityum iyon batarya bulunuyor. Güç aktarma organları dahilindeki 2.5 litre dört silindirli motor ise 176 beygir güç ve 228 Nm tork üretiyor. Toplamda üretilen güç ise 302 beygir, yani RAV4 Hybrid’den 84 beygir daha fazla. Bu da RAV4 Plug-in Hybrid’in 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 saniyede tamamlamasını sağlıyor.

Tıpkı RAV4 Hybrid’de olduğu gibi plug-in hybrid versiyonda da AWD-i isimli dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Bu sistem, arka aks üzerindeki elektrik motorunu arka tekerleklere güç vermek için kullanıyor. Toyota RAV4 Plug-in Hybrid’in elektrikli sürüş menzili 63 kilometre. Japon üretici, bunun plug-in hybrid crossover pazarındaki en uzun menzil olduğunu söylüyor. Aracın WLTP standartlarındaki CO2 emisyonu ise 30 g/km olarak açıklandı.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid’in satışları 2020’nin ortasından itibaren başlayacak. Aracın fiyatı henüz belli değil. RAV4 Hybrid’in ülkemizdeki başlangıç fiyatı ise 336 bin TL.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6846 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, toyota rav4 plug-in hybrid ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim