Anlık Bildirim

Trafik sigortasında değişiklik: Öncelikle orijinal parça kullanım şartı getirildi

Zorunlu trafik sigortasının genel şartlarında yapılan değişiklik ile araç hasarlarının onarımında orijinal parçalara öncelik verilmesi şartı getirildi. Aksi halde hak sahibinin onayı gerekecek.

Trafik sigortasında değişiklik: Orijinal parça şartı getirildi Tam Boyutta Gör

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte zorunlu trafik sigortasının genel şartlarında değişiklik yapıldı.

Karara göre, araç hasarlarının onarımında öncelikle orijinal parça kullanımı şartı getirildi. Bunun mümkün olmadığı ya da hak sahibinin onayının alınması halinde hasar gören parça, eşdeğer veya yeniden kullanılabilir bir parça ile değiştirilebilecek. Böylelikle araçların onarımında zarar görenlerle sigortacıların arasındaki en önemli uyuşmazlık noktasının giderileceği belirtiliyor.

Düzenlemeyle ayrıca, trafik kazaları sonucunda bedeni olarak zarar gören kişilere ve hak sahiplerine ödenecek tazminatın en önemli belirleyici unsurlarından biri olan iskonto oranının, finansal matematik ve aktüerya bilimlerinde uzman akademisyenlerin teknik görüşleri alınarak yüzde 1,80’den yüzde 1,65’e indirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada, "Ayrıca, yerleşik yargı içtihatları ve aktüerya biliminin genel kabul görmüş prensipleri göz önünde bulundurularak sakatlık tazminatı ve destekten yoksun kalma tazminatı hesaplamalarına detaylı düzenlemeler getirilmiştir. Bu düzenlemeler ışığında, tazminat hesaplamalarında yeknesaklık sağlanarak, trafik kazası sonucu zarara uğrayan vatandaşlarımızın zararlarının trafik sigortaları kapsamında hızlı ve adil bir şekilde tazmin edilmesinin yanında, taraflar arasındaki uyuşmazlıkların da asgari seviyeye indirilmesi hedeflenmektedir." ifadelerine de yer verildi.

Kaynakça https://www.dunya.com/ekonomi/zorunlu-trafik-sigortasinin-genel-sartlarinda-degisiklik-haberi-641806 https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211204-7.htm Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9884 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, trafik sigortası
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim