Anlık Bildirim

Trafikte en çok bulunan modeller: Doğan/Şahin ve Toros zirveyi paylaşıyor

Türkiye'nin yaş ortalaması 13,2 olan otomobil parkında en çok bulunan marka ve modellerin listesi paylaşıldı. Buna göre trafikte en çok Doğan/Şahin ve Toros bulunuyor.

Trafikte en çok bulunan modellerde Doğan/Şahin ve Toros zirvede Tam Boyutta Gör

Türkiye'de sıfır otomobil fiyatları ÖTV ve döviz kurlarının etkisiyle aldı başını gidiyor. Bundan etkilenen ikinci el fiyatları da yerinde saymıyor tabii ki. Haliyle eski ve görece ucuz otomobillerin modası hiç geçmiyor.

EBS Danışmanlık tarafından hazırlanan tablo, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiş. Buna göre, yollarda en çok gördüğümüz modellerin başında hala Tofaş Doğan-Şahin geliyor. Kuş serisi olarak da adlandırılan modeller 669.136 adetle marka içerisinde yüzde 30,2, toplam pazar içerisindeyse yüzde 4,9 paya sahip.

Bir diğer çarpıcı gerçek de Renault tarafında karşımıza çıkıyor. 2.799.649 adetle Türkiye'de en çok bulunan markalar arasında lider olan Renault'nun en çok gördüğümüz modeli de R12, ve elbette onun en popüler versiyonu Toros. 578.618 adetle ikinci sırada bulunan modelin marka içerisindeki payı yüzde 20,7, toplam pazar içerisindeki payı ise yüzde 4,3.

Trafikte en çok bulunan modellerde Doğan/Şahin ve Toros zirvede Tam Boyutta Gör

20 yıldır üretilmeyen bu modellerin, Türkiye'deki 13,5 milyonluk otomobil parkının en tepesinde yer almasının yanı sıra fiyatları da şaşırtıcı. Zira ikinci el pazarında gerek Doğan-Şahin gerekse Toros için 100 bin liranın üzerine çıkan ilanlar mevcut. Üstelik fiyatlar yakın zamanda düşecek gibi de görünmüyor.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin'in verdiği diğer bilgilere göre Türkiye'deki otomobil parkının yüzde 56'sı 10 yaş üzeri, yüzde 25'i ise 20 yaş üzeri otomobillerden oluşuyor. Parkın yaş ortalaması ise 13,2.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13138 kez okundu.
98 kişi, toplam 99 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tofaş ve
3 etiket daha şahin doğan toros
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim