Anlık Bildirim

TOFAŞ, Türkiye’de Jeep üretimine başlayabilir

Stellantis'in off-road markası Jeep’in yeni CEO’su Antonio Filosa, markayı kısa sürede büyütmek istiyor. Bu büyütme planlarının bir ayağı Türkiye ve TOFAŞ olabilir.
TOFAŞ, Türkiye’de Jeep üretimine başlayabilir Tam Boyutta Gör
Stellantis'in off-road markası Avrupa'da ve özellikle ana pazarı olan ABD'de zorlanıyor. Stellantis'in Güney Amerika'daki çabalarına liderlik eden ve büyük bir başarıya imza atan Antonio Filosa, aynı başarıyı göstermesi için geçtiğimiz yılın sonlarında Jeep’in CEO’luğuna atandı. Filosa, Jeep'in küresel satışlarını on yılın sonuna kadar ikiye katlayarak 2 milyona, ABD satışlarını 634.000 araçtan 1 milyona ve Avrupa pazar payını ikiye katlayarak yüzde 2'ye çıkarmayı hedefliyor. Bu planlara ulaşmak için Jeep markasının üretiminin artırılması planlanıyor. Bu planların bir ayağı da Türkiye ve TOFAŞ’ı görünüşe göre yakından ilgilendiriyor.

TOFAŞ, Jeep üretebilir

Jeep, çoğu pazar ve otomobil üreticisi pandemi öncesi hacimleri yakalarken benzer performansı gösteremedi. Yeni CEO Antonio Filosa, bu sorunu üç sütunlu stratejiyle çözmek istiyor. Bu sütunlardan birisi mevcut ürünlerin üretimini maliyet açısından daha rekabetçi üslerde yerelleştirmek. Filosa, ürünlerinin güçlü ancak üretim maliyetlerinin bazı pazarlarda çok yüksek olduğunu söylüyor. CEO’ya göre eğer daha rekabetçi pazarlarda büyümek istiyorsanız, daha düşük bir maliyet tabanına ihtiyacınız var.

TOFAŞ, Türkiye’de Jeep üretimine başlayabilir Tam Boyutta Gör
Stellantis bünyesindeki Jeep halihazırda üç kıtada ve altı ülkede üretim yapıyor. Antonio Filosa’ya göre Stellantis sayesinde Jeep modellerinin kolayca eklenebileceği birçok üretim tesisi halihazırda mevcutta bulunuyor. Filosa, aralarında Türkiye’nin de olduğu Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’daki seçenekleri şu anda incelediklerini söyledi. Bunun söz konusu pazarlardaki müşteriler için Jeep'e daha fazla erişim sağlayacağı belirtiliyor.

Bilmeyenler için TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye haklarını geçtiğimiz yıl satın almıştı. Anlaşma kapsamında Stellantis çatısı altında yer alan Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot markaları TOFAŞ tarafından dağıtılmasına karar verilmişti.

Jeep’in stratejisindeki ikinci sütun ise güç aktarma organlarında esneklik sunmak. Jeep, 2030 yılına kadar ABD satışlarının yüzde 50'sinin, Avrupa'da ise yüzde 100'ünün tamamen elektrikli olmasını öngören net bir stratejiye sahip ancak kısa ve orta vadede uygun pazarlarda içten yanmalı motor varyantlarını eklemeyi değerlendiriyor. Üçüncü sütun ise Jeep’in pazardaki kapsamını güvence altına almak. Örneğin firmanın ABD'deki düşüşünün başlıca nedeni Cherokee'yi [Şubat 2023'te üretimi sona eren orta boy SUV] kaybetmiş olması. Firma bunun tekrarlanmasını istemiyor.

Kaynakça https://europe.autonews.com/automakers/jeep-ceo-antonio-filosa-seeks-double-volume-2030 https://twitter.com/eozpeynirci/status/1780153573843624140 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20102 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
jeep, tofaş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim