Anlık Bildirim

TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir

Tayvan’da COVID-19 salgın rakamlarının sıçrama yapması sıkı tedbirleri gündeme getirdi. Zaten nefes almaya vakti olmayan TSMC’nin tedbirler nedeniyle gecikme yaşaması krizi büyütebilir.

TSMC yeni bir krize sürükleniyor Tam Boyutta Gör

Özellikle gelişmiş ülkelerde hızlı aşılamanın da etkisiyle koronavirüs salgını kontrol altına alınmış durumda. Tayvan yonga teknolojileri açısından çok gelişmiş olsa da aşı yetersizliği ülkeyi kalbinden vuruyor. 

TSMC darboğaza girebilir

Pandeminin ilk günlerinden bu yana seferberlik ilan eden ve sıkı önlemler uygulayan 23 milyonluk ülkede bugüne kadar sadece 12 kişi COVID-19 nedeniyle vefat etti ve vaka sayısı da 2000 sınırının altında. Ne var ki bu hafta işler değişti. 

Son 5 gündür ülkede yeni vaka sayısı 700’ü geçerken yeniden sıkı tedbirler gündeme geldi. Ülkenin kalbi sayılan TSMC üretim tesislerinde de teması azaltmak için bazı önlemler alınıyor. Verimliliği etkileyecek olan bu tedbirler işe yaramazsa bu kez kapanma gündeme gelecek. 

TSMC tarafından yapılan açıklamaya göre personel arasında yüz yüze görüşme yasaklandı ve küçük gruplar halinde çalışmaya devam edilecek. Tesisler arasında geçişler kısıtlanırken onaylı üreticiler haricinde tesislere girişler de yasaklandı. Eğitimler uzaktan olurken dinlenme tesisleri de kapatıldı.

Ülkenin ihracat merkezi haline gelen TSMC dünya yonga tedariğini de derinden etkiliyor. Şu anda herkesin tek merak ettiği konu Tayvan’da salgının gidişatı nasıl olacak. Aşı konusunda eli çok zayıf olan ülkenin kısa sürede ilerleme kaydetmesi zor görünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8093 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim