Anlık Bildirim

Tüm yeni Peugeot modelleri yüksek performanslı versiyonlara sahip olacak

Markanın geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Peugeot CEO'su Jean-Phillipe Imparato, 2021 yılında Peugeot 508 PSE ile başlayarak her yeni modelin performanslı versiyonunu çıkaracaklarını duyurdu.

Tüm yeni Peugeot modelleri yüksek performanslı versiyonlara sahip olacak

Fransız üretici Peugeot, geçtiğimiz aylarda yüksek performanslı araçlar geliştirecek yeni birimi Peugeot Sport Engineered (PSE) ve onun ilk canavarı Peugeot 508 PSE Plug-in Hybrid'i tanıtmıştı.

Autoexpress'e verdiği demeçte yakın vadedeki planlarından bahseden Peugeot CEO'su Jean-Phillipe Imparato, performans tutkunlarının hoşuna gidecek açıklamalarda bulunarak Peugeot 508 PSE'nin sadece bir başlangıç olduğunu söyledi. Şirketin ürün gamını büyütmeyi hedeflediğini ifade eden Imparato, gelecek her yeni modelin yüksek performanslı bir versiyona sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Her yıl dünyanın her bölgesinde büyük bir lansman yapmak istediğini dile getiren Imparato, "2021'de 508 PSE ile başlayarak piyasaya bir mesaj göndereceğiz. Elektriğe geçişin sıkıcı olmasını istemediğimizi, emisyon değerlerimizi 50 gramların altına düşürsek bile eğlenceli modeller ortaya koyacağımızı göstereceğiz." açıklamasında bulundu.

Imparato'nun sözünü ettiği Peugeot 508 PSE'de 1.6 litre turbo motor, ön ve arka akslara konumlandırılmış iki elektrik motoru ve 11.5 kWh'lık batarya paketi bulunuyor. Toplamda 360 beygir güç ve 520 Nm tork üreten sistem, gücünü 8 ileri otomatik şanzıman vasıtasıyla dört tekerleğe birden iletiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlayan, 80'den 120 km/s hıza sadece 3 saniyede çıkan otomobilin maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Öte yandan PSA Grubu ve Fiat Chrysler ortaklığı geçtiğimiz günlerde resmiyet kazandı ve bu ortaklıktan doğan 'Stellantis' isimli otomotiv şirketinin hisseleri borsada işlem görmeye başladı bile. İki otomotiv devinin markalarını aynı çatı altına toplayan Stellantis'in Peugeot'ya ne gibi katkılar sunacağını önümüzdeki süreçte öğreneceğiz.

Peugeot 508 PSE'nin diğer detaylarına buradaki haberimizden ulaşabilir, tasarımına aşağıdaki galeriden göz atabilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim