Anlık Bildirim

Tüm YouTube Kids videoları manuel olarak incelenecek

Algoritmaların aldatılması çok daha kolay olan çocuk videoları halen YouTube’un başını ağrıtmaya devam ediyor. Platform artık çocuk videolarını tek tek inceleyecek.

Tüm YouTube Kids videoları manuel olarak incelenecek Tam Boyutta Gör

İnternetin e büyük video portalı YouTube halen içeriklerin kalitesi konusundaki eleştirileri giderebilmiş değil. Özellikle çocuk kullanıcıların uğrak yeri haline gelmesi hassasiyeti de arttırıyor. YouTube kaliteyi sağlamak için geleneksel yöntemlere dönüş yapıyor.

Tek tek incelenecek

Bugüne kadar yapay zeka algoritmaları ile sahneleri algılamaya ve uygunsuz içerikleri kaldırmaya çalışan YouTube halen daha riskli akışı kesemediği için Google çalışanlarının da inceleme konusuna destek olmasını istemişti.

Şimdi ise özel bir ekip YouTube Kids platformundaki çocuk içerikleri bundan sonra tek tek incelenycek. Firma bu iş için 40 kişilik bir ekip kurmuş durumda. Crosswalk kod adlı ekibin tehlikeli içerik sokaklarında kontrol yapacağı ifade ediliyor.

Ekip özellikle 8 yaşın altındaki çocuklara hitap eden videoları tek tek inceleyecek. Hatırlanacağı üzere çizgi film kostümleri giyen karakterler bir çocuk içeriği havası verdiği için yapay zeka algoritmalarından sıyrılıyor ve içeriğindeki kötü hareketler veya konuşmalar engellenemiyordu.

Uzmanlar ise YouTube’un işinin çok zor olduğunu ifade ediyor. Güne 500 saatlik video yüklenen platformun tek tek incelenmesi pek mümkün görünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim