Anlık Bildirim

Türkiye'de günlük aşılama sayısında zirve görüldü

Bugün saat 19.30 itibariyle Covid-19 aşılanmasının başlangıcından bu yana günlük en fazla aşılama yapılan gün oldu. Yalnızca son 24 saatte 781.351 kişi aşı yaptırarak rekor rakama ulaşıldı.

Türkiye'de günlük aşılama sayısında zirve görüldü

Türkiye aşılamada en yüksek günlük doza bugün ulaştı. Bugün boyunca toplam yapılan 781.351 kişiyle beraber aşılamanın başlarında bu yana olan en yüksek rakama bugün ulaşıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı resmi açıklamaya göre koronavirüse karşı aşılama kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı bugün saat 19.30'da 34.493.508 oldu. 

Geçtiğimiz günlerde aşılamanın 40 yaş ve yukarısına da uygulanmaya başlayacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran ayı sonlarında aşılamanın 20 yaşa kadar ineceğinin müjdesini de verdi. Daha önceden aşı randevusuna gelinmesi konusunda da uyarlarda bulunmuş olan Koca, aşıların beklemesi halinde kullanılamayacak duruma gelmesinin altını çiziyor. Bu anlamda aşı randevusuna gelmek elzem bir durum. 

Kaynakça https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberi-turkiyede-asida-en-yuksek-gunluk-doza-ulasildi,90VxwrJLbUyHVxoDS5-hhg https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-bakan-koca-acikladi-bu-sabah-itibariyla-basladik-6529306/7 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim