Anlık Bildirim

Türkiye'de oyun sektörü toplamda 238 milyon dolar yatırım aldı

StartupCentrum'un verilerine göre Türkiye'de oyun sektörü toplamda 238 milyon dolar yatırım aldı. 2021 yılının ilk 9 ayında ise toplamda 42 yatırım yapıldı.

Türkiye'de oyun sektörü toplamda 238 milyon dolar yatırım aldı Tam Boyutta Gör

Oyun sektörü özellikle pandemi ile birlikte bir hayli büyüdü geçtiğimiz yıl en büyük sektörlerden biri haline geldi. Yıllardır büyümesi hızla devam eden oyun sektörü ülkemizde de büyümeye devam ediyor.

Toplam 238 Milyon Dolar Yatırım

Geçtiğimiz saatlerde StartupCentrum'un verilerine göre hazırlanan rapor ile birlikte 2021 yılı için bazı yatırım istatistikleri belli oldu. Rapora göre 2021'in üçüncü çeyreğinde girişimlere 109 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu yılın üçüncü çeyrekğinde gerçekleşen 80 yatırım ile yılın ilk dokuz ayında toplam yatırım alan girişim sayısı 220’ye yükseldi. 2021’in üçüncü çeyreğinde yatırım sayısı artış oranı ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 12.7 olarak açıklandı.

Oyun sektörüne spesifik olarak baktığımızda ise üçüncü çeyrekte 10 yatırım daha alarak 2021 yılında toplam 42 yatırıma ulaştığını görebiliyoruz. Türkiye'deki oyun sektörü ise toplamda 238 milyon dolar yatırıma ulaştı. Oyun sektörünün ardından en çok yatırım alan finans sektöründe ise 20 yatırım gerçekleşti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim