Anlık Bildirim

Türkiye'de Yılın Otomobili 2020 Ödülü'nün kazananı belli oldu

Bu yıl 5. kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının kazananı belli oldu. Her jüri üyesi, sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtarak kazananı belirledi.

Türkiye'de Yılın Otomobili 2020 Ödülü'nün kazananı belli oldu Tam Boyutta Gör

Bu yıl 5. kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının kazananı belli oldu. Daha önce tüm sektörün katıldığı bir etkinlik kapsamında düzenlenen final etabı, bu yıl koronavirüs nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildi.

Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasında finale kalan isimler BMW 3 Serisi, Mercedes-Benz A-Serisi Sedan, Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 2008, Citroen C5 Aircross ve Nissan Micra olarak belirlenmişti. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyelerinin puanlarıyla finalistler arasından ipi göğüsleyen isim Renault Clio oldu.

OGD üyeleri, finalistleri “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat/değer oranı” kriterlerini göz önüne alarak değerlendirdi. Ardından her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtarak kazananı belirledi.

Bu kapsamda ödülü alan Renault Clio, toplamda 5 bin puan elde etti. Peugeot 2008, 3590 puanla ikinci sırada yer alırken, Opel Corsa da 2540 puan alarak üçüncülükle yetindi.

Model Puan
Renault Clio 5000
Peugeot 2008 3590
Opel Corsa 2540
Citroen C5 Aircross 2120
BMW 3 Serisi 1890
Mercedes-Benz A-Serisi Sedan 1850
Nissan Micra 1510

‘Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayan kişi, kuruluş ya da projeleri onurlandırmayı planlayan OGD, bu yılki özel ödülünü de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na (TOGG) verdi. Söz konusu ödül geçtiğimiz yıl Türkiye'deki iş birliklerinin 50. yılını kutlayan OYAK Renault Mais'e verilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11666 kez okundu.
42 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, türkiye'de yılın otomobili 2020 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim