Anlık Bildirim

Gelecekteki su savaşlarına karşı Türkiye'deki önlemler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gelmekte olan iklim krizine karşı Türkiye'de nasıl tedbirler aldıklarını ve neler yapılacağını Konya'da yaptığı bir açılışta açıkladı.

Türkiye'deki iklim değişikliklerine karşı önlemler Tam Boyutta Gör

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye'nin kendi kendine yeten bir ülke haline gelerek önümüzdeki iklim kriziyle mücadele edeceğini söyledi. Kurum sulama projelerinin geliştirildiğini belirterek aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı'yla koordineli çalıştıklarını da dile getirdi. Bütün dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına almaya başlayan iklim değişikliğinden yalnızca kendine yeten bir ülke haline gelerek kurtulabileceğimiz söylüyor Kurum. Ayrıca bunun yalnızca tarım ve çevrede değil aynı zamanda turizm, sanayi alanlarında da yapılması gerektiğinin altını çiziyor. 

2030 ve 2050 yılları civarında çıkacak su savaşlarını işaret eden Bakan Kurum, şimdiden bakıldığında bile 2020 ve 2021 yılının en sıcak yazlar olduğundan bahsediyor. Ancak buna karşın da birçok yeni projeye girildiğini vurguluyor. 

Daha yakın zamanda Konya'da 7 projenin ihalesinin gerçekleştiğini ifade eden Kurum, yaklaşık 2-3 milyar lira tutarında olan projeler gerçekleştirdikleri ve bunları ihale etmeye başladıklarını açıkladı. Aktardığına göre şimdiden 61 millet bahçesi tamamladı ve şu an devam eden yaklaşık 57 milyon metrekarelik 326 adet millet bahçesi var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9834 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iklim krizi, Türkiye Haberleri ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim