Anlık Bildirim

Türkiye, en fazla Dacia Duster satılan 4'üncü ülke

Satışlarda 2 milyonu deviren Dacia Duster ile ilgili bazı istatistikler paylaşıldı. Buna göre Türkiye, en fazla Duster satılan 4'üncü ülke ve aynı zamanda en genç Duster kullanıcısına sahip.

Türkiye, en fazla Dacia Duster satılan 4'üncü ülke Tam Boyutta Gör

2004 yılında yollara çıkmaya başlayan Logan’ın ardından 2010 yılında tanıtılan Duster, markayı geleceğe taşıyan yeni nesil ikinci Dacia oldu.

Erişilebilir, şık ve güvenilir olan Duster, 2010 yılında ihtiyaçlara cevap veren bir model olarak doğarken hızla marka ve tüm sektör için ikonik bir model haline geldi. Bugüne kadar 2 milyon satış adedine ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

Paylaşılan verilere göre Türkiye, 152 bin 406 adetle en fazla Duster satışı gerçekleşen 4’üncü ülke konumunda bulunuyor. En fazla Duster satılan 5 ülkeyi aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. Biz listeye Dacia Duster'ın söz konusu ülkelerdeki başlangıç fiyatlarını da dahil ettik.

En fazla Dacia Duster satılan 5 ülke

Sıra Ülke Adet Başlangıç fiyatı
1. Fransa 454.707 14.990 euro
2. İtalya 258.102 13.650 euro
3. Almanya 210.776 12.290 euro
4. Türkiye 152.406 360.000 TL (23.256 euro)
5. İspanya 124.271 13.900 euro

Duster satın alma kararının ana nedeni fiyat

Paylaşılan bilgiler arasında dünya genelindeki Dacia Duster kullanıcılarıyla ilgili bazı istatistiklere de yer verilmiş. Buna göre, kullanıcılarla ilgili öne çıkan bazı özellikler şöyle;

  • Tüm pazarlar arasında, İngiltere’de Dacia Duster kullanıcıları içerisinde kadınların oranı erkeklere kıyasla daha yüksek.
  • Türkiye, ortalama 42 yaş olmak üzere en genç Duster kullanıcısına sahip. Çoğunluğu aileleriyle yaşıyor. (yüzde 62’si çocuklarla birlikte yaşıyor)
  • Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya’da Duster sahiplerinin; yüzde 23’ü yürüyüş ve doğa yürüyüşü, yüzde 12’si bisiklet sürmeyi ve yüzde 9’u seyahat etme olmak üzere açık havayı seviyor.
  • Aynı beş ülkede kullanıcıların yüzde 44’ü kırsal alanlarda, yüzde 30’u küçük kasabalarda, yüzde 10’u orta/büyük şehirlerde ve yüzde 11’i banliyölerde yaşıyor.
  • Duster satın alma kararının ana nedenleri yüzde 56 ile fiyat, yüzde 20 ile tasarım veya yüzde 16 ile marka sadakati.

Türkiye, en fazla Dacia Duster satılan 4'üncü ülke

Duster 1’e verilen kod olan H79’un doğuşunda ürün ekiplerine verilen görev, henüz pazarda olmayan bir araç ortaya koymalarıydı. Dünyanın dört bir yanındaki insanların kullanımına hitap etmesi gerekiyordu ve bu nedenle dondurucu soğuk ve yüksek sıcağa uyumlu olmalıydı. Tüm bunlar, tüm rakiplere meydan okuyan bir fiyata sunulmalıydı. Özetle, bir 4WD araç gibi sağlam, güvenilir ve çok yönlü bir araç ortaya çıkmalıydı.

Görünen o ki ekipler görevinde başarılı oldu. Dacia Duster, satışa sunulduğu günden bu yana 40’ın üzerinde ödül kazandı. Romanya’da Yılın Otomobili, İngiltere’de En İyi SUV, Almanya ve Belçika’nın En İyi Aile Otomobili gibi pek çok ödül sıralanabilir.

Duster, seri üretimin yanında, bazı pazarlarda özel versiyonlarla da karşımıza çıktı. Paletli Duster, ambulans Duster, polis otosu Duster, Popemobile Duster da dahil birçok özel kitler ve sınırlı seri ile farklı Duster çözümleri sunuldu. Dacia ayrıca 400 adet dönüşümlü Duster Pick-up üretip pazara sundu.

Peki siz Dacia Duster hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9469 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, dacia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim