Anlık Bildirim

Cumhuriyetin 100. yılında kullanılacak: Türk Hava Kuvvetleri için yeni mühimmatlar

Türk savunma sanayisi millî mühimmat üretimi konusunda vitesi büyüttü. TÜBİTAK, SAGE, ROKETSAN ve ASELSAN tarafından tasarlanan yeni hava ve füze sistemleri hangi özelliklere sahip?
SOM ürün ailesi Tam Boyutta Gör
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) çeşitli mühimmatlar ve yeni füze sistemleri üretmeye devam ediyor. 25 Ekim 2022 - 28 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan SAHA Expo Uluslararası Savunma ve Havacılık Fuarı bu iki kurumun çalışmalarını sergileyeceği mekân olacak.

Türkiye mühimmat üretimi konusunda gaza bastı

Anadolu Ajansı'nın ilgili haberinde belirtildiğine göre millî ve özgün bir şekilde nitelendirilen Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM) füzelerinin üretim süreci devam ettirilecek. Bu füzeler Hava Kuvvetleri Komutanlığına aktarılacak.

SOM füzelerinin hedefleri 250 kilometre uzaklıktan yüksek hassasiyet eşliğinde imha edebildiği açıklandı.Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılacağı duyurulan bir diğer ürün ise SOM-B2.

Bu füze ardışık delici harp başlığına sahip. Ayrıca SOM-B2'nin suyun üstünde hareket eden hedefleri ne kadar iyi vurabildiğini tespit edebilmek amacıyla çeşitli testler (uçuş ve atış testleri) yapılacak.

Siper Ürün-2 atışı ve ilk millî hava füzeleri için geri sayım başladı

Göktuğ hava-hava füze sistemleri Tam Boyutta Gör
Göktuğ isimli füze sistemlerinin önemli iki parçası olan Bozdoğan ve Gökdoğan için yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Bozdoğan "görüş içi füzesi" olarak adlandırılıyor. Gökdoğan ise "görüş ötesi" füzesi şeklinde isimlendiriliyor. Bu iki düzenek önümüzdeki yıl envantere eklenecek.

Siper Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi isimli proje SAGE, TÜBİTAK, ASELSAN VE ROKETSAN'ın imzasını taşıyor. 2023 yılında Ürün-2 atışlı testin icrası, tasarım kontrolü, tasarım doğrulaması ve entegrasyon faaliyetleri bu dört kurumun odak noktası olacak.

Bombaların etki alanlarını ve hassasiyetini artıran güdüm kitleri için hazırlanan projeler TÜBİTAK ile SAGE'nin sorumluluğunda. Anadolu Ajansı HGK-82, HGK-83 ve KGK 82/83 güdüm kitlerinin seri üretimleri ile "Güdüm Kitleri İyileştirme ve Geliştirme Projesi" çalışmalarının devam ettirileceğini belirtti. Bu projelerde lazerlerin ve diğer arayıcı başlıkların daha kaliteli ve daha hızlı bir şekilde üretilmesi amaçlanıyor. 

Kuzgun sahaya çıkıyor

Kuzgun Tam Boyutta Gör
Termobarik harp başlığı eşliğinde üretilen SARB-83'nin seri üretim faaliyetleri de devam ettirilecek. Kendisinin ardışık delicili uçak bombası var. Bu bombalar kanatlı güdüm ve hassas güdüm kitleriyle kullanılabilecek. Yeni nesil güdüm kiti olarak tanımlanan Gökçe'nin de prototip üretimleri sürdürülecek.

Anadolu Ajansı'nın haberinde müşterek, modern ve millî mühimmat konsepti ile tasarımına başlanan Kuzgun mühimmatının SİHA versiyonunun prototip üretimleri ile uçuş testlerinin tamamlandığı belirtildi. Platform hazırlıklarının tamamlanmasının ardından atışlı testlerin de gerçekleştirileceği basına verilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5245 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, tübitak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim