Anlık Bildirim

Türkiye'nin Oscar adayı 7. Koğuştaki Mucize seçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin adayı olarak Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize'yi seçtiğini açıkladı.

Türkiye'nin Oscar adayı 7. Koğuştaki Mucize seçildi Tam Boyutta Gör

Film sektöründe dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Akademi Ödülleri'nde ya da daha çok bilinen ismi ile Oscar'da bildiğiniz gibi Yabancı Dilde En İyi Film isminde bir dal bulunuyor. Bu dalda dili İngilizce olmayan dünyanın dört bir yanından film yarışabiliyor. Türkiye'nin de bu yıl bu dalda yarışacak olan filmi belli oldu.

Yanlış anlaşılma olmadan şu durumu düzeltelim. Seçilen filmimiz henüz Oscar için aday olmadı, hatta aday adayı da olmadı. Sadece Türkiye bu dalda listeye sokacağı filmi seçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, 16 kişilik Seçici Kurul ile bu yılki Oscar etkinliğinin Yabancı Dilde En İyi Film dalında yarışacak olan filmimizi 7. Koğuştaki Mucize olarak seçti. Kurul bu seçimi daha önce başvuru yapan 23 film arasından yaptı. Diğer filmlerin hangisi olduğu açıklanmadı. 

7. Koğuştaki Mucize, geçtiğimiz yıl ekim ayında yayınlanmıştı ve ülkemizde de yurt dışında da gayet güzel yorumlar almıştı. Filmin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin, senaryosunu ise Özge Efendioglu ve Kubilay Tat üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Aras Bulut Iynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal, Sarp Akkaya, Celile Toyon Uysal, Ilker Aksum, Yurdaer Okur ve Yildiray Sahinler gibi isimler bulunuyor. Film şu anda Netflix üzerinde erişilebilir durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3025 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
7. koğuştaki mucize, oscar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim