Anlık Bildirim

Türkiye pazarına giren BYD'nin akıllı saati araba anahtarı olarak kullanılacak

Bu ayın başlarında Türkiye pazarına gireceğini açıklayan elektrikli otomobil üreticisi Çin’li BYD’nin geliştirdiği ilk akıllı saat aynı zamanda araba anahtarı olarak da kullanılacak.
byd Tam Boyutta Gör
Bu ayın başlarında Türkiye pazarına gireceğini duyuran elektrikli otomobil üreticisi BYD, tanıttığı ilk akıllı saati ile araba anahtarlarından sürücüleri kurtarmak istiyor. BYD’nin akıllı saati, beklenen yeteneklerinin yanında bir araba anahtarı görevi de görerek güçlü bir konsepti hayata sokuyor.

BYD'nin akıllı saati araba anahtarının yerini alacak

Şimdilik bu saat küçük bir katılımcı grubu ile test ediliyor ve çıkış tarihi gibi detayları belirsizliğini koruyor. BYD'nin çözümü, alışkın olduğumuz dairesel bir akıllı saat şeklinde geliyor. Sadece arabayı kilitlemek veya kilidini açmakla kalmayan cihaz bildiğimiz geleneksel akıllı saatlerin özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Yani aktivite takibi veya bildirimler gibi özellikler saatte kullanılabiliyor.

byd smartwatch Tam Boyutta Gör
Saatin üzerinde aracın kilidini açan ve kapatan tuşlar yer alıyor ancak saat ile aracı çalıştırmak, camları kontrol etmek veya bagajı açmak gibi bir dizi özelliklere de erişilebiliyor. Bu işlevler, saati geleneksel bir araba anahtarına göre güçlü bir alternatif haline getiriyor. BYD akıllı saat 360×360 çözünürlüklü safir ekran ile gelirken Android 4.4 ve iOS 7.1 veya üzeri akıllı telefonlarla uyumlu yapıya sahip. 200mAh pil ile donatılan cihaz, 30 günlük etkileyici bir bekleme süresi ve bir haftaya varan aktif kullanım ömrü sunuyor.

Elbette Apple Watch veya Huawei'nin telefonları ve akıllı saatleri benzer araba kontrolü sunuyor. Dolayısıyla BYD’nin akıllı saati bir devrim niteliğinde değil ancak bir otomobil üreticisinin kendi otomobillerinin kontrollerinin önemli kısmını bir saate taşıması dikkate değer bir hamle. Akıllı saate ek olarak BYD, iPhone'lar ve diğer markalarla uyumlu yeni bir NFC dijital anahtar geliştirdi. Bu teknolojiye sahip ilk model ise Frigate 07 SUV modeli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim