Anlık Bildirim

Türkiye yeni S-400 siparişi için Rusya ile sözleşme imzalayacak

Geçtiğimiz yıllarda Rusya'dan dört adet S-400 bataryası satın alan Türkiye, envanterdeki S-400 sayısını artırmak için Rusya ile yeni sözleşme imzalayacak.

Türkiye yeni S-400 siparişi için sözleşme imzalayacak Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin hava savunma sistemine güç katması için tedarik edilen ancak ABD’nin F-35 yaptırımları nedeniyle krize dönüşen ve devreye alınmayan S-400 hava savunma sisteminde yeni perde açılıyor. Türkiye, envanterdeki S-400 sayısını artırmak için Rusya ile yeni anlaşma imzalayacak.

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un Genel Direktörü Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkiyatını içeren anlaşmanın yakında imzalanacağını söyledi. Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yapılması planlanan ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin bir soru karşısında “S-400 hava savunma sistemine gelince, görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin son aşamasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız” dedi.

Türkiye’ye Rusya’dan dört bataryadan oluşan iki adet S-400 sistemi ve roketler teslim edildi. İlk parti için 2,5 milyar dolarlık anlaşma yapılmıştı. Yeni anlaşmanın maddi boyutu ve miktarı hakkında henüz bilgi paylaşılmadı. Yeni sözleşme yeni krizler doğurabilir.

S-400 özellikleri

S-400 hava savunma sistemi, Türkiye hava sahasına giriş yapan savaş uçakları, radar tespit uçakları, keşif uçakları, balistik füzeler, orta menzilli füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha edebilecek. 600 kilometre uzaklıktan tehdidi belirleyebilen S-400'ler, 60 kilometre uzaklıktaki balistik hedefleri, 400 kilometre uzaklıktaki aerodinamik hedefleri ve 10 metre kadar alçak irtifadaki hedefleri vurabilirken, Amerika’nın Patriot füzeleri ancak minimum 60 metre yükseklikteki hedefi vurabiliyor.

Türkiye, NATO üyesi olduğu için S-400 siparişi ile büyük tepki çekti. ABD yönetimi, S-400’lere alternatif olarak Patriot satmayı önerdi. Bir dönem Türkiye’de Patriot testleri yapıldı. ABD, Patriotların teknik özelliklerini Türkiye ile paylaşmayı reddettiği için ve yüksek maliyetler nedeniyle S-400’lere yöneldik.

Rusya, Türkiye dışında Belarus ve Çin’e S-400 sattı. Aralarında Nato üyesi ülkeler de dahil olmak üzere yaklaşık 20 ülke S-300 kullanıyor. S-500’lerin seri üretimine ise henüz başlanmadı.

Türkiye, dört bataryadan oluşan iki adet S-400 sistemi için Rusya’ya 2,5 milyar dolar ödeyecek. Hindistan ve Suudi Arabistan da S-400 alımı için büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8122 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha s-400 Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim