Anlık Bildirim

Kara para aklama olayına Twitch'in tepkisizliği üzerine yayıncılar platformu bırakmaya başladı

Twitch'te yaşanan kara para aklama olaylarının ardından ismi karışmayan yayıncıların tepkisine rağmen Twitch hala harekete geçmedi. Yayıncılar ise platformu bırakmaya başladı.

Twitch'in tepkisizliği üzerine yayıncılar platformu bırakmaya ba Tam Boyutta Gör

Yaklaşık bir haftadır Twitch Türkiye'deki kara para aklama olayları gündemde. Olay meclise de taşındı yurt dışı basınında da yer buldu ancak hala bir aksiyon alınmış değil. Twitch'ten bir açıklama gelse de açıklamanın ardından yaşanan olaylar iyice tat kaçırdı. Şimdi ise yayıncılar kendi tepkisini daha da somut hale getiriyor.

Yayıncılar Twitch'i Bırakıyor

Geçtiğimiz günlerde Twitch'in yaptığı açıklamanın ardından Türkiye'deki önemli yayıncılardan olan Pelin Baynazoğlu veya bilinen adı ile Pqueen'in canlı yayın esnasında olayları eleştirdiği için bits atılarak ev adresi ve telefon numarası paylaşıldı. Bu çirkin olayın ardından birçok yayıncı daha aynısının başına geldiğini açıkladı. Büyük yayıncılar başta olmak üzere birçok yayıncı, olayı Twitch'e bildirdi ve artık bir şey yapılmasını istedi. Ancak ne yazık ki Twitch bu olaylara karşı hala tepkisiz.

Bu tepkisizliğin ardından da birçok yayıncı tepkisini daha somut bir hale getirmeye başladı. Başta Jahrein'in ekibi olmak üzere yayıncılar Twitch'i bıraktığını açıkladı. Jahrein'in ekibinden Toqtir, Purplebixi, Adal, Clumsykitty, ErenAktan ve Moparism Twitch'i bıraktı. Açıklamaya göre Jahrein'in anlaşması Mayıs 2022'ye kadar devam ettiği için şu an onun durumu belli değil.

Bu isimler dışında daha birçok yayıncı ayrılacağını açıkladı. Önümüzdeki süreçte Twitch'ten net bir aksiyon gelmezse çok daha fazla yayıncıyı kaybedecek gibi duruyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18653 kez okundu.
61 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitch, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim