Anlık Bildirim

Twitter hesap etiketleri ülkemize de geliyor

Rusya ve İngiltere gibi belirli ülkelerde kullanıma sunulan devlet destekli medya etiketleri ülkemize de geliyor. Kısa süre içerisinde hükümet hesapları ve medya hesaplarında etiketler görünecek.

Twitter hesap etiketleri ülkemize de geliyor

Manipülasyonla mücadele kapsamında Twitter’ın belirli ülkelerde başladığı devlet destekli medya organizasyonları ve hükümet hesapları için özel etiket programı ülkemizde de gelecek hafta devreye giriyor.

Hesap etiketi dönemi başlıyor

Ağustos ayında başlayan yeni programda manipülasyonun önüne geçmek ve haberi veren hesapların ne olduğunu takipçilerin görmesini sağlamak amaçlanıyordu. Örneğin Sputnik için Rusya destekli medya şeklinde etiket dikkatlerden kaçmıyordu.

Program kapsamında Rusya, İngiltere, ABD, Çin ve Fransa ilk olarak etiketleri alan ülkeler olmuştu. Şimdi Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 ülkede daha hesap etiketleri devreye girmeye başlıyor.

Önümüzdeki haftadan itibaren bu ülkelerin hükümet hesapları ve devlet ile ilişkili medya organizasyonları etiketlerini alacak. Twitter ayrıca devlet ile ilişkili bilgilerin sıkça yayıldığı ülkelerde de etiketleri kullanacağını duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim