Anlık Bildirim

Twitter tüm görselleri tam formatta göstermeye başladı

Twitter daha önce otomatik kırpma uyguladığı fotoğrafları artık tam boyutlu olarak gösteriyor. Daha önce mobil uygulamada yapılan değişiklik şimdi web sürümde de yapıldı.

Twitter tüm görselleri tam formatta göstermeye başladı

Twitter’da paylaşılan tüm resimler kullanıcıya 16:9 oranında gösteriliyordu. Twitter bu konuda ilk geri adımını atmış ve mobil uygulamada resimlerin orijinal en boy oranına sadık şekilde gösterimine başlamıştı. Şimdi de web sürümde aynı değişiklik yapıldı ve resimler tüm platformlarda tam haliyle gösterilmeye başlandı. Örneğin kare fotoğraf yüklediğinizde kare, dikey fotoğraf yüklediğinizde dikey olarak akışta görünüyor.

Twitter’ın bu değişikliğe gitmesi ile birlikte platformlar arası resim paylaşımı kolaylaşacak. Önceden Instagram ve Facebook için hazırlanan kare görseller, Twitter’a atıldığında Twitter görsele otomatik zoom yaparak 16:9 oranında gösteriyor ve saçma bir görüntü ortaya çıkıyordu. Resmin tam boyutlu halini görmek için üzerine tıklamak gerekiyordu. Bu sorun ortadan kalktı

Kare fotoğrafların yaygınlaşacağı yeni döneme giriyoruz

Kare görsellerin Twitter’da tam gösterimine başlanmasıyla birlikte kare fotoğraflar ikinci baharını yaşayacak. Hiç olmadığı kadar yaygın bir şekilde kullanılacak. Örneğin bir marka tanıtım görseli hazırlarken Instagram ve Facebook için kare formatta görsel hazırlıyor, Twitter için de 16:9 oranında bir görsel hazırlıyordu. Artık tek görsel ile üç platformda paylaşım yapabilecek.

Twitter, ırkçı algoritma yüzünden geri adım attı

Twitter’da paylaşılan resimler özel bir algoritma tarafından otomatik olarak kırpılarak 16:9 formatında gösteriliyordu. Bu algoritma, görselde öne çıkan kısmı yapay zeka aracılığıyla otomatik olarak belirleyerek kırpma yapıyor. Algoritmanın ırkçılık yaptığı tespit edildi. Açık ten rengine sahip insanlara, siyahilerden daha fazla öncelik verdiği anlaşıldı. Kullanıcılar Twitter’ı ırkçılık ile suçladı. Twitter algoritmadaki bu ırkçılığı onayladı ve bilinçli olmadığını ifade etti. Otomatik görüntü kırpma algoritmasını düzelteceğini söyleyen Twitter, algoritmayı düzeltmek yerine bu özelliği tamamen kaldırdı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim