Anlık Bildirim

Birleşik Krallık 3 yıl içinde kömür enerjisi kullanmayı bırakacak

Birleşik Krallık önümüzdeki Kasım ayında gerçekleşecek olan Küresel Isınma Zirvesi öncesinde üç yıla kadar kömür enerjisiyle elektrik üretmeyi bırakacağını açıkladı.

UK 3 yıla kadar kömür enerjisi kullanmayı bırakıyor

Birleşi Krallık (UK) Kasım ayında ev sahipliği yapacağı Küresel Isınma Zirvesi öncesinde planlanandan bir yıl önce, Ekim 2024'e kadar kömürle çalışan enerji kullanımına son vereceğini açıkladı. UK Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Anne-Marie Trevelyan dün yaptığı açıklamada kömürün 200 yıl önce sanayi devrimine güç verdiğini ancak bugün bu kirli yakıtın enerji sisteminden tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi. 

UK İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı'nın bildirdiğine göre geçen yıl kömür enerjisi, genel elektrik üretiminin yalnızca %1,8'ini oluşturmuş. Öte yandan rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları genel enerjinin %43'ünü oluşturmuş. Yani halihazırda kömür enerjisinin arzı az. O yüzden de ortadan kaldırmak 3 yıl gibi bir vadede sorun yaratmayacaktır. 

Kuşkusuz Birleşik Krallık 1950'lerde Londra'nın üzerini kaplayan kalın duman tabakasından bu yana çok yol kat etti. Hatta daha 10 yıl önce kömür UK'in enerji arzının %40'ını oluşturuyordu. Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Trevelyan bu üç yıllık periyodun sonunda kömür enerjisini tarih kitaplarının arasına göndereceklerini söylüyor. 

Diğer yandan her ülkede benzer durumlar gerçekleşmiyor. Örneğin ABD ve Japonya'da iç politikalar göze alındığında kömür enerjisi için bir bitiş tarihi verilemiyor. Bununla birlikte Almanya kömürle çalışan elektrik tüketimini sona erdirecek yasa için şirketlere 2038 yılına kadar süre verdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6311 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kömür enerjisi, uk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim