Anlık Bildirim

Ukrayna Merkez Bankası’ndan e-Para hamlesi

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri hareket başlatmasıyla birlikte Ukrayna Merkez Bankas9 e-Poara kullanımını askıya aldığını duyurdu. Detaylar haberimizde.             

Ukrayna Merkez Bankası, e-Para kullanımını askıya aldı Tam Boyutta Gör

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekat başlatmasının ardından Ukrayna Merkez Bankası, elektronik para (e-Para) basımını ve elektronik cüzdanların yenilenmesi operasyonlarını askıya aldığını duyurdu. 

Ukrayna Merkez Bankası, e-Para kullanımını askıya aldı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline başlamasının hemen ardından Ukrayna Merkez Bankası, ülke genelinde sıkıyönetim ilan edilmesi ile ilgili olarak bir dizi karar yayınladı. Ukrayna Merkez Bankası “e-para ihraççılarını askıya alma, e-cüzdanları e-para ile doldurma ve e-para veren bankalara e-para dağıtma” talimatı verdi.

Belirtmek gerekirse buradaki e-para, yüksek ihtimalle PayPal vb. nakit para uygulamalarında tutulanlar gibi dijital biçimdeki itibari para birimini anlamına geliyor.

Bunun yanında Ukrayna Merkez Bankası’nın kripto para birimlerini mi yoksa diğer dijital para birimlerini mi kapsadığı belli değil. Ayrıca hatırlayacak olursak, 2021 yılında merkez bankasına bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihraç etme izni verilmişti. Son olarak belirtmek gerekirse Ukrayna Merkez Bankası, e-para dışında döviz piyasası ile ilgili de bazı kısıtlamalar getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim