Anlık Bildirim

Ukrayna, bir enerji sağlayıcısına yapılan Rusya destekli hack girişimini engellediklerini duyurdu

Ukrayna, kısa süre önce ülkedeki bir enerji sağlayaıcısının sistemine yapılan bir siber saldırının başarılı bir şekilde engellendiğini paylaştı. Ülke, saldırının Rusya destekli olduğunu duyurdu.

Ukrayna, Rus hacker gurubunu engelledi

Ukrayna, Rus askeri istihbaratı için çalıştığı bilinen bir bilgisayar korsanlığı grubu olan Sandworm'un ülkedeki bir enerji sağlayıcısını hackleme girişiminde bulunduğunu ancak engellediklerini duyurdu. Ukrayna Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi(CERT-UA), girişimin çeşitli altyapı unsurlarını hizmet dışı bırakmayı hedeflediğini paylaştı.

ESET ve Microsoft, Ukrayna'ya yardım etti

Ukrayna, ismini açıklamadığı bir enerji şirketinin altyapısına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıya ilişkin bir gönderi paylaştı. Bilgisayar korsanlarının şirketin endüstriyel kontrol sisteminin bir kısmına girmeyi başardığı ancak herhangi bir elektrik kesinti yaşanmadan durumun kontrol altına alındığı belirtiliyor.

CERT-UA, siber saldırı girişiminin arkasında Rusya askeri istihbarat teşkilatı GRU tarafından desteklenen Sandworm gurubunun olduğunu açıkladı. CERT-UA ile ortak çalışma yürüterek saldırıyı önlemeye yardımcı olan ESET güvenlik araştırmacıları, aynı grubun 2014 ve 2015'te de benzer saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Ukraynalı üst düzey bir siber güvenlik yetkilisi olan Viktor Zhora, yaptığı bir açıklamada Industroyer kötü amaçlı yazılımının yeni sürümünün kullanıldığı siber saldırıda ESET ve Microsoft ile ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerine yer verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim