Anlık Bildirim

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: "İlk milli ve elektrikli tren kısa süre sonra raylarda"

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk milli ve elektrikli trenin kısa bir süre içerisinde raylarda olacağını söyledi.         

Ulaştırma Bakanı: 'İlk milli ve elektrikli tren yakında raylarda' Tam Boyutta Gör

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yeşil dönüşüm vizyonuna dair bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamaları esnasında en çok dikkat çeken detaylardan biri de elektrikli tren oldu.

"Milli ve Elektrikli Tren Yakında Raylarda"

Karaismailoğlu, 2003 ve 2020 yılları arasında demir yolu yatırımları için 212 milyar lira harcama yapıldığını belirtirken milli ve elektrikli trenden güzel haberi de verdi. Söylediğine göre tasarım hızı saatte 176 kilometre, işletme hızı ise 160 kilometre olacak olan milli ve elektrikli trenin üretimi için çalışmalar tamamlanmış durumda. 

Karaismailoğlu ne yazık ki net bir tarih paylaşmadı ancak şu ifadeleri kullandı: "Trenlerimiz çok kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.". Ayrıca Karaismailoğlu demir yollarının, karbon emisyonunun azaltılmasında çok önemli bir ulaşım sistemi olduğunu söyledi ve şu ifadeleri paylaştı: "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) 2025 yılına kadar tükettiği enerjinin yüzde 50’yi aşkın kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız. 2021 yılı itibarıyla, TCDD hatlarının 5 bin 753 kilometresi yani yüzde 45'i elektrikli hale getirildi.".

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6643 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, elektrikli tren ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim