Anlık Bildirim

Ünlü Sanatçı Banksy’nin NFT’si sahte çıktı

Sokak sanatçısı Banksy'nin NFT olarak satışa sunduğu eserin sahte olduğu ortaya çıktı. Sahte NFT ile 3 milyon TL'ye yakın gelir elde etti.

Ünlü Sanatçı Banksy’nin NFT’si Sahte Çıktı Tam Boyutta Gör

Dünyaca en ünlü sokak sanatçılarından olan Banksy’nin NFT eserinin sahte olduğu ortaya çıktı.  Bir hack Banksy’nin resmi internet sitesini hack'leyerek, NFT müzayedesi düzenledi. Sanatçıya ait olmayan NFT eserini 244 bin sterline (yaklaşık 2 milyon 800 bin TL) sattı.

NFT’yi satın alan ve dolandırıldığını dile getiren Banksy hayranı, dünyaca ünlü grafiti sanatçısının ilk NFT’sini satın aldığını düşündüğünü söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen kişi, Twitter’dan gelen mesajlarla dolandırıldığını fark ettiğini ve özenle hazırlanmış bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunu açıkladı.

Dolandırılan bu kişi, Ethereum ile yaptığı ödemede rakiplerinin çok üzerinde bir teklif verdi. Bu teklifin hemen ardından da müzayede sona erdi. Böylece kripto varlıklar da dolandırıcıya gitmiş oldu. 

Teklifinin hemen kabul edilmesinin ardından NFT’nin sahte olduğunu anlayan kişi şu açıklamalarda bulundu:

“Bilgisayardan da, cep telefonundan da girip kontrol ettim. Ardından ödemeyi yaptım çünkü Banksy’nin sitesindeydi.”

Ek olarak NFT’yi satın alan kişi, bilgisayar korsanının Pazartesi akşamı yaklaşık 5 bin sterlinlik işlem ücreti dışında tüm parayı iade ettiğini açıkladı. Dolandırılan kişi ise dolandırıcının kendisini ve çevresini NFT’nin sahte olduğu konusunda uyaran kişi ile aynı olabileceğinden şüpheleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim