Anlık Bildirim

USB için iki yeni isimlendirme duyuruldu

Yıl sonundan itibaren USB 10Gbps ve USB 20Gpbs olarak yeniden isimlendirilen kablolar göreceğiz. Bununla birlikte eski isimlendirmeler de devam edebilecek.      

USB

Özellikle USB 3.0 standardının kullanıma sunulması ile birlikte isimlendirme konusunda da bitmeyen bir kargaşanın fitili ateşlendi. Pek çok farklı isimlendirmenin yanına bu hafta iki tane daha geldi.

USB 10Gbps ve USB 20Gpbs

USB Uygulama Birliği tüketicinin kafa karışıklığını gidermek için çalıştıkça kafalar daha da karışıyor. Bu hafta itibariyle SuperSpeed USB 10Gbps isimlendirmesi yerine USB 10Gbps, USB4 20Gbps yerine de USB 20Gbps isimlendirmesi kullanıma sunulacak. Değişiklik USB 3.0 ve sonrasını kapsıyor.

Birlik sadece onay sürecinden geçen cihaz ve kablolar için bu isimlendirmenin kullanılmasını istiyor. Pazarlama ve markalama konusunda kısa süre içerisinde bir rehber yayınlanacak. İlk ürünlerin ise yıl sonunda piyasada olacağı belirtiliyor.

İşin ilginç tarafı SuperSpeed ve USB4 isimlendirmesini kullanmak isteyenlere bir yaptırım yok. Yani aynı özellikleri sunan bir kablonun iki farklı isimlendirmesi olabilecek. Ortaya çıkacak yeni karmaşa nasıl çözülecek merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5998 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
usb, USB 10Gbps ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim